Connect with us

Pro Tour

Jonkies Murschell en Aspinall bij Tourkaartwinnaars; dreun voor BDO’ers

De Britse Q-School heeft een aantal verrassende nieuwe tourkaartwinnaars opgeleverd, waarbij vooal veel jonge talenten. De winnaar van de puntenranglijst is Nathan Aspinall, drie jaar geleden nog finalist op het wereldkampioen bij de jeugd. De Canadees Dawson Murschell pakte op de slotdag zelfs een directe tourkaart. Grote slachtoffers van Q-School zijn de BDO-overstappers.

Grote namen maken het niet waar

Jamie Hughes maakte als grote man bij de BDO de overstap, maar hij kon geen enkele dag echt overtuigen. De eerste twee dagen kwam hij nog een aantal rondes door, daarna speelde hij niets meer klaar. Zo moet hij naar Challenge Tour. Datzelfde geldt ook voor de Schot Cameron Menzies. Hij was drie dagen goed op weg, maar verloor zondag al vroegtijdig. Tony O’Shea sprokkelde in vier dagen tijd zelfs maar twee punten en Darryl Fitton bleef zelfs steken op één punt. The Dazzler koos bewust voor de overstap, omdat hij moet worden geopereerd aan zijn heup. Hierdoor was Challenge Tour voor hem het doel, O’Shea zal toch wel teleurgesteld zijn met zijn prestaties. Voor onder meer Wes Newton is er een einde gekomen aan zijn verblijf op de Pro Tour.

Veel jongelingen naar Pro Tour

Iemand die de afgelopen jaren bij de BDO speelde en wel slaagde is Ryan Joyce. Hij stond vorig jaar op Lakeside en gaat nu naar de Pro Tour. Op de openingsdag pakten Corey Cadby en Eddie Dootson al een tourkaart, daarna wisten Alan Tabern, Robert Owen, Arron Monk, George Killington, Bradley Brooks en Dawson Murschell ook een rechtstreekse kaart te pakken. Murschell reisde afgelopen jaar al vanuit Canada naar Europa om op de Development Tour te spelen, hij gaat nu in Engeland wonen. Brooks is dit op de Juniors Darts-tour zeer dominant geweest en won onder meer het European Championship. Nu gaat de tiener dus in één keer door naar het grote werk.

Via de puntenranglijst kwamen daar nog vijftien spelers bij: Nathan Aspinall, Ross Smith, Terry Temple, Ryan Harrington, Simon Stevenson, Gary Eastwood, John Goldie, Matthew Edgar, Ryan Meikle, Ryan Joyce, Kevin Burness, Tony Newell, Luke Woodhouse, Peter Hudson en Mark Wilson. Jongeling Callan Rydz haalde op de openingsdag nog de finaleronde, maar viel op countback als eerste af.

Delen:

Meer over Pro Tour