Connect with us

Pro Tour

Kan Cross zijn debuutjaar tot aan het WK nog evenaren?

De grootste verliezer in de eerste ronde van de World Grand Prix was overduidelijk Rob Cross. De wereldkampioen verloor voor het tweede jaar op rij in de eerste doorgang. Inmiddels is het de vraag of hij zijn debuutjaar bij de PDC wel weet te evenaren.

Stilstand bij Voltage?

Het debuutjaar van Cross is ongeëvenaard, vooral door het behalen van zijn wereldtitel. Tot aan het WK wist hij echter ook al veel indruk te maken en verzamelde in totaal 211.250 pond aan prijzengeld. In het huidige seizoen verzamelde hij pas 105.000 pond. ‘Pas’ is hierbij een relatief begrip, want met dit bedrag alleen al zou hij in de top-40 van de wereld staan. Toch zegt het veel over de stilstand van Voltage. De ranking televisietoernooien waren voorlopig een deceptie met een kwartfinale op de UK Open, tweede ronde op de World Matchplay en eerste ronde op de World Grand Prix. Op de Pro Tour was hij constant, maar won hij slechts één Players Championship. In 2017 waren dat er liefst vier.

Nieuwe status, maar ook een beschermde status

Door de nieuwe status en drukke agenda is het deels te verklaren dat Cross een moeilijker jaar heeft. Aan de andere kant heeft hij wel op alle toernooien een beschermde status en zou dus juist makkelijker door de eerste rondes moeten komen. Daar komt dus weinig van terecht en de laatste tijd lijkt ook het zelfvertrouwen bij de Engelsman weg te zijn. De Champions League of Darts leverde al een aantal zeer matige duels op met gemiddeldes van 91,79, 94,03 en 89,7 per beurt. In Dublin wist hij dat dus niet om te buigen.

Gaat Cross nog een ton aan prijzengeld behalen?

Zo staat er nu dus nog meer druk op Cross om in de komende drie maanden wel te gaan presteren. Wil hij zijn 2017-seizoen evenaren (los van het wereldkampioenschap) moet hij nog een kleine ton aan prijzengeld zien te verdienen. Dat is mogelijk met het European Championship, Grand Slam of Darts en Players Championship Finals nog voor de boeg. Vorig jaar was hij op deze toernooien goed voor een finale, halve finale en kwartfinale. Zijn huidige vorm geeft alleen geen aanleiding om deze prestaties direct te verwachten, waardoor er werk aan de winkel is voor Voltage.

Delen:

Meer over Pro Tour