Connect with us

European Championship

Kan Van Gerwen de vijf compleet maken in Dortmund?

Michael van Gerwen World Grand Prix Darts 2018

Het European Darts Championship in Dortmund kent in 2018 opnieuw één torenhoge favoriet: Michael van Gerwen. Niet alleen is de Nederlander de nummer één van de wereld en won hij het laatste grote televisietoernooi, hij is op het European Championship een klasse apart. Vier jaar op rij is hij al de beste.

‘Echt mijn zinnen op gezet’

In de eerste vier jaar van het toernooi was Phil Taylor telkens de beste, de laatste vier edities gingen dus naar Mighty Mike. In Dortmund jaagt hij op een vijfde titel en begint in zijn missie tegen Paul Nicholson. “Om dit toernooi vijf jaar op rij te winnen zou echt geweldig zijn. Het is dan ook iets waar ik echt mijn zinnen op heb gezet”, zo laat Van Gerwen weten. “Niemand heeft dat eerder gepresteerd, dus het zou heel speciaal zijn. Dat is extra motivatie voor mij, al moet ik wel gewoon gefocust blijven op iedere wedstrijd.”

‘Moet voor iedereen te sterk zijn’

Dat begint dus tegen Paul Nicholson. The Asset wist zich als 32ste en laatste te plaatsen voor het EK Darts, terwijl Van Gerwen door acht van de dertien European Tour-events te winnen als nummer één eindigde. Zodoende zijn ze ook aan elkaar gekoppeld. “Ik kijk uit naar het duel met Paul, ik ken hem goed en hij is weer aan een sterk jaar bezig. Dat is mooi om te zien, maar toch moet ik als ik mijn normale niveau haal van hem winnen. En eigenlijk moet ik voor iedereen te sterk zijn in Dortmund.”

Donderdagavond begint het European Darts Championship in Dortmund, alle vier de Nederlanders komen dan direct in actie. Dit is het speelschema. Er wordt gestreden om een prijzenpot van 400.000 pond, met een ton voor de winnaar.

Delen:

Meer over European Championship