Connect with us

UK Open

King gooit Van Gerwen uit UK Open

Michael van Gerwen UK Open Darts 2019

Michael van Gerwen is voor het tweede jaar op rij in zijn eerste partij uitgeschakeld op de UK Open Darts 2019. De Nederlander miste in de middenfase veel te veel dubbels en Mervyn King strafte het telkens af. The King klaarde de klus uiteindelijk met een 141-finish. Jelle Klaasen en Christian Kist vlogen er ook uit.

Verbale ruzie

Recent hadden Van Gerwen en King een verhitte discussie. In de halve finale van het derde Players Championship won Van Gerwen eenvoudig van de Engelsman en gooide The King veel sneller dan normaal. Mighty Mike zei na afloop dat hij het een schande vond dat King niet eens zijn best deed, de Engelsman had een heel andere lezing. Inmiddels hebben de twee het uitgesproken en gaven elkaar gebroederlijk een handje. Van Gerwen pakte daarop gelijk de break met een 170-finish, alleen Mighty Mike werd net zo snel teruggebroken. Zo ging King de eerste pauze in met een 3-2-voorsprong.

Mighty Mike kan geen dubbel vinden

Uit de onderbreking was Van Gerwen niet in vijf beurten uit en kreeg pardoes een 125-finish om zijn oren. King hield zijn eigen leg met een 69-finish en zo was het 2-5. Van Gerwen liet daarop weer zes pijlen onbenut en ook tops voor een 68-finish viel niet. King profiteerde telkens en kwam op 2-7. Dubbel-15 voor een 90-finish gooide de Engelsman voor de afwisseling niet en zo kon Van Gerwen een derde leg pakken voor de tweede pauze (3-7).

141-finish doet de klus

De turbo werd daarop wel aangezet door de Nederlander met een 11-darter voor de break en een solide 13-darter. King begon steeds moeilijker te kijken en had het geluk dat Mighty Mike twee bouncers had én bulls-eye miste voor een 127-finish. Dubbel-8 bracht King dan ook op 5-8. Van Gerwen wist vanaf 164 bulls-eye opnieuw te vinden en mocht niet meer terugkomen door een 141-finish van de Engelsman. King miste dubbel-8 voor de wedstrijd en Van Gerwen brak terug met 180, 177 en 108 in negen pijlen weg te poetsen. Een leg later was het alsnog King die de partij afmaakte.

Klaasen en Kist eraf

Jelle Klaasen en Christian Kist gingen op de banen buiten het zicht van de camera’s onderuit. Klaasen kwam tegen Madars Razma geen moment in zijn spel en bleef dan ook ver achter met een gemiddelde van 83,8 per beurt. De Let won eenvoudig met 4-10. Kist speelde een fraai duel met Nathan Aspinall. Een vroege achterstand boog de voormalig Lakeside-kampioen om en kwam op een 9-8-voorsprong. Aspinall maakte gelijk en speelde een uitmuntende slotleg. Hij opende met een 180’er en klaarde de klus met een 12-darter.

➡ Uitslagen en statistieken UK Open Darts 2019

Delen:

More in UK Open