Connect with us

Grand Slam of Darts

King klopt Van Gerwen door scherpe dubbels

Michael van Gerwen is de Grand Slam of Darts met een 1-5-nederlaag begonnen. De Brabander was niet opgewassen tegen Mervyn King, vooral door het missen van zijn dubbels. Vorige week was Mighty Mike in Leiden vlijmscherp op zijn dubbels, maar ditmaal wilde het simpelweg niet vlotten.

Zes pogingen op de buitenste ring waren niet aan de Nederlander besteed, waardoor The King een eenvoudige zege kon boeken. In de eerste drie legs waren er volop kansen voor Mighty Mike, maar stond er een 3-0-stand op het bord. De laatste leg voor de onderbreking ging naar de Nederlander, alleen ook daarna wilde het niet meer lukken. King behield zijn eigen leg en pakte vervolgens wederom een break via dubbel-12. De Engelsman is aan een sterk jaar bezig en heeft zich daardoor binnen twee jaar naar de twaalfde plaats op de PDC Order of Merit gewerkt.

Vorig jaar won King ook van Van Gerwen op de Grand Slam of Darts, waardoor Mighty Mike de groepsfase niet wist te passeren. Dat is ditmaal nog wel mogelijk, maar moet hij de komende dagen van zowel Mark Webster als Colin McGarry zien te winnen.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts