Connect with us

Pro Tour

King recht zijn rug met verrassende titel in Barnsley

Mervyn King heeft zeer verrassend het vijftiende Players Championship van het jaar gewonnen. De Engelsman heeft de laatste twee jaar ontzettend veel rugklachten gehad en leek af te gaan zakken op de ranglijsten. In Barnsley  pakte hij zijn eerste PDC-zege sinds de zomer van 2014.

Meer in de tank

“Dit is een hele belangrijke dag voor mij. Ik ben ontzettend blij met het resultaat”, jubelde King na de finale tegen James Wade. In die eindstrijd gooide The King een gemiddelde van 105,2 per beurt en versloeg daarmee de linkshander met 6-2. Op weg naar de finale won King al van Simon Preston, Matthew Edgar, Rowby John-Rodriguez, Robert Marijanovic, Ian White en Mark Webster. “Iedere wedstrijd ging ik beter spelen en dat voelde fantastisch. Ik ben blij dat er nog meer in de tank zit.”

Derde finale voor The Machine

Voor Wade was het alweer zijn derde finale van 2018, maar moet hij nog wel altijd wachten op de eerste titel. Na een zeer teleurstellend 2017 is de linkshander uit Aldershot wel weer duidelijk op de goede weg en een gevaarlijke outsider voor de World Matchplay. In Blackpool is hij tenslotte altijd goed. Wade won onder meer van Rob Cross, Steve Beaton en Robert Thornton.

Volop midweekse verrassingen

In Barnsley wordt een midweeks programma afgewerkt, een direct gevolg van de bomvolle PDC-kalender en misschien wel een opmaat naar de toekomst. Of het komt doordat er midweeks werd gespeeld is de vraag, de dag stond in ieder geval vol van de verrassingen. Zo sneuvelde Peter Wright al vroeg tegen Robert Marijanovic, ging Simon Whitlock kopje onder tegen Prakash Jiwa en Michael Smith tegen Steve Beaton. Wereldkampioen Rob Cross overleefde matchdarts tegen Josh Payne, om vervolgens wel van Wade te verliezen. Voor Mark Webster was het zijn eerste halve finale sinds februari 2016, terwijl de pas zeventienjarige Jarred Cole de kwartfinale haalde.

Slechte dag voor de Nederlanders

Voor de Nederlanders was het een teleurstellende dag. Na de derde ronde lag iedereen namelijk uit het toernooi. Yordi Meeuwisse en Jeffrey de Graaf haalden als enigen de derde doorgang, Benito van de Pas, Christian Kist en Jimmy Hendriks waren na twee duels klaar. De rest was al na één wedstrijd uitgeschakeld, waaronder Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen. Voor hen is plaatsing voor de World Matchplay nog altijd niet zeker. Michael van Gerwen slaat het midweekse programma over en speelt komend weekend weer in Hamburg op de European Tour. Raymond van Barneveld heeft sinds begin april alweer geen wedstrijd meer gespeeld op de Pro Tour en is op dit moment in de Verenigde Staten voor een vakantie.

Delen:

Meer over Pro Tour