Connect with us

World Matchplay

Kist en Pipe pakken laatste tickets World Matchplay

Christian Kist gaat zijn debuut maken op de World Matchplay. De Nederlander heeft het voorlaatste ticket gepakt door nog wat ponden mee te pakken tijdens het zestiende Players Championship. Justin Pipe pakte het laatste startbewijs, waar Vincent van der Voort misgreep.

Vijf Nederlanders in Blackpool

Voor de World Matchplay waren vier Nederlanders al zeker door hun plaats in de top-16 van de wereld. Dat zijn Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Door hun plaats op de ranglijst wachten Mighty Mike en Barney een zware route. Phil Taylor en RvB zijn de nummers acht en negen van de wereld. Zij spelen daardoor in principe in de tweede ronde tegen elkaar. De winnaar hiervan komt in de kwartfinale – mits de reekshoofden geen misstap begaan – Van Gerwen tegen.

Zestien man via Pro Tour Order of Merit

Het veld wordt aangevuld met de zestien beste spelers op de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit. Deze geldranglijst wordt samengesteld aan de hand van het verdiende prijzengeld op de European Tour, Players Championships en de UK Open Qualifiers. Daarop leek Kist zich makkelijk te gaan plaatsen, maar de laatste weken zakte hij toch nog ver weg. Uiteindelijk wist hij net voldoende voorsprong te behouden op onder meer Chris Dobey, Ronny Huybrechts, Vincent van der Voort en Dimitri van den Bergh. Justin Pipe pakte zondagmiddag het laatste startbewijs. In de komende week volgt de loting.

World Matchplay 2017 deelnemersveld

Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade, Mensur Suljovic, Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Michael Smith, Kim Huybrechts, Ian White, Robert Thornton, Benito van de Pas, Simon Whitlock, Daryl Gurney, Alan Norris, Rob Cross, Joe Cullen, Mervyn King, Gerwyn Price, Cristo Reyes, Stephen Bunting, James Wilson, Steve West, Steve Beaton, Darren Webster, Kyle Anderson, John Henderson, Christian Kist, Justin Pipe

Delen:

Meer over World Matchplay