Connect with us

European Tour

Kist, Hendriks en Van der Voort nemen eerste horde in Leverkusen

Jerry Hendriks PDC WK Darts 2017

Jerry Hendriks, Christian Kist en Vincent van der Voort hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in het Duitse Leverkusen. Daarmee komt het totaal aantal Nederlanders in de tweede doorgang op zes, Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen waren hiervoor automatisch geplaatst. Alleen Jermaine Wattimena en Michael Plooy gingen onderuit.

Dubbels vallen voor Van der Voort

Van der Voort had een lastige loting met Cristo Reyes, want de Spanjaard haalde op de laatste twee Euro Tour-events de halve finale. Ditmaal waren het de dubbels die Fast Vinnie de zege bracht. Scorend was hij wisselvallig, maar met 6 uit 9 wist hij Reyes overtuigend aan de kant te zetten: 6-2. Nu wacht opnieuw een hele zware kluif met Michael van Gerwen. Dat wist Van der Voort na zijn partij op het podium ook. “Het zal echt een stuk beter moeten dan vandaag. Iedere worp moet eigenlijk goed zijn, want Michael is niet zomaar de nummer één van de wereld.”

Kist en Hendriks winnen

Kist wist Zoran Lerchbacher gelijk op achterstand te zetten door een finish van 64, gevolgd door dubbel-5 en tops. Het leek er even op dat de Oostenrijker terug kwam in de partij, want met twee 180’ers in evenveel legs stond hij klaar voor de rebreak. Kist noteerde een bulls-eye 88-finish voor 1-4 en maakte er vervolgens ook 1-5 van. Lerchbacher toverde er nog wel een 12-darter uit, daarna vond Kist dubbel-8 voor de 2-6-zege. De Nederlander staat nu tegenover Mensur Suljovic. Hendriks trof het met de loting, al nam de debuterende Duitser Christian Bunse nog wel een brutale 0-2-voorsprong met een 145-finish. Hij gooide er ook nog een 104-finish tegenaan (2-3), maar daarna nam de ervaring van Hendriks toch de overhand. Hij liep scorend weg en maakte op de finishes geen fouten meer: 6-4. Daryl Gurney is zijn volgende opponent.

Twee Nederlanders onderuit

Klaasen opent zijn toernooi zaterdag tegen Devon Petersen, die ondanks een gemiddelde van slechts 75,3 nog wist te winnen van Richard North. Van de Pas ontmoet James Richardson, die met ruim 100 per beurt wist te winnen van Mark Webster. Plooy en Wattimena sneuvelden allebei in een beslissende leg. Plooy deed dat tegen Aden Kirk, Wattimena stond klaar op tops alleen Steffen Siepmann gooide een 96-finish.

European Tour Leverkusen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour