Connect with us

World Grand Prix

Kist mist matchdart en laat verrassing weer liggen

Christian Kist is er andermaal niet in geslaagd om op een televisietoernooi voorbij de eerste ronde te komen. In de meeste gevallen speelt hij een uitstekende partij, weet het de toppers ontzettend moeilijk te maken en krijgt vaak ook nog een matchdart. Afmaken doet hij niet, wat hem op de World Grand Prix tegen Simon Whitlock de kop koste.

Start is uitstekend

Daarmee was het een herhaling van zetten van onder meer de World Matchplay van dit jaar, waarop Kist in de openingsronde bijna 100 per beurt gooide en Gary Anderson aan het wankelen bracht. Doorduwen deed hij niet. Tijdens zijn debuut op de Grand Prix was eigenlijk hetzelfde verhaal dat werd afgedraaid. Hij opende met een 68-finish en was scorend Whitlock de baas. Daardoor bleef hij zijn eigen legs houden en vond tops voor 0-1 in sets.

108-finish van The Wizard

De tweede set ging ook op beurt, tot Kist in de vierde leg vijftien pijlen nodig had om de openingsdubbel te vinden. Zo kon Whitlock heel rustig naar een dubbel toewerken en won via dubbel-6. In de derde set wist de Australiër ook gelijk te breken met een 153-finish, maar herpakte Kist zich net op tijd. The Lipstick gooide een sterke leg met tops tot besluit en kwam via dubbel-10 ook op matchpoint. The Wizard dwong wel een laatste leg af, waarin Kist gelijk met zijn tweede dart opende. Hij miste één matchdart vanaf 76 en dacht nog terug te mogen komen, Whitlock pakte alleen de zege toch van hem af met een 108-finish.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix