Connect with us

European Tour

Kist overleeft matchdart in Riesa; ijzersterke finishes Meulenkamp

Christian Kist en Ron Meulenkamp hebben zich in Riesa geplaatst voor de tweede ronde van het elfde European Tour-event. Daarvoor moest Kist wel een matchdart overleven. Voor drie landgenoten zat een zege er niet in, terwijl er zaterdag nog twee instromen.

Kist overleeft matchdart

Kist had een zware kluif met Justin Pipe en leek zelfs onderuit te gaan. De Engelsman wist gelijk te breken en kwam door een 150-finish zelfs op een 4-1-voorsprong. de zesde leg mocht The Force ook nog eens beginnen, maar miste dubbel-7 voor de leg. Kist brak terug met een 72-finish en hield zijn eigen let met een 180’er. Toch was Pipe nog niet klaar, want hij kwam op matchpoint door een 180’er en een 164-finish. Kist hield zijn eigen leg en zag zijn opponent één matchdart missen voor een 104-finish. Tops zorgde voor 5-5 en in de elfde leg denderde de Nederlander scorend weg om het met een 88-finish af te maken. In de tweede ronde speelt hij tegen Kim Huybrechts.

IJzersterke finishes van Meulenkamp

Ook Ron Meulenkamp mag zaterdag terugkomen, de linkshander legt dan aan tegen de deze week voor de tweede keer vader geworden Michael Smith. Meulenkamp wist zeer overtuigend af te rekenen met Mick McGowan. Met name zijn finishes waren weer uitmuntend met een 118- en 101-finish voor 2-0. Dubbel-10 vloog er ook in voor McGowan iets terug kon doen. Met een 78-finish herpakte Meulenkamp zich weer direct om het op tops af te maken voor 6-1.

Drie keer kopje onder

Minder goed verliep de dag voor de drie andere Nederlanders. Michael Plooy slaagde er opnieuw niet in om de eerste ronde te overleven, ditmaal was Keegan Brown te sterk. Vincent van der Voort haalde zijn normale niveau niet en ging kopje onder tegen Peter Jacques. Jerry Hendriks had geen geluk met de loting en trof een ontketende Kyle Anderson. Door de absentie van Michael van Gerwen stromen er slechts twee Nederlanders in de tweede ronde in. Jelle Klaasen ontmoet Brendan dolan, terwijl Benito van de Pas zijn toernooi opent tegen de bedwinger van Van der Voort: Jacques.

European Tour 11 Riesa – Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour