Connect with us

European Tour

Klaasen als enige door eerste schifting in Hamburg

Jelle Klaasen heeft de tweede ronde van de European Tour in Hamburg bereikt en daarmee heeft The Cobra een ticket voor de World Matchplay zo goed als zeker te pakken. Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Mario Robbe en Dirk van Duijvenbode gingen allemaal in de eerste ronde van de negende EuroTour onderuit, Michael van Gerwen stroomt zaterdag in.

Laatste kans volledig benut

Dit weekend was voor Klaasen de laatste kans om zich te plaatsen voor de World Matchplay en die kans is hij volledig aan het benutten. Door zich te kwalificeren wist hij al op te rukken naar de cruciale zestiende plaats op de Pro Tour Order of Merit en met de zege van vrijdag op Dragutin Horvat (6-3) is hij nu ook Jeffrey de Zwaan gepasseerd. Alleen utopisch kan hij nog worden ingehaald als Chris Dobey minimaal de halve finale haalt, Martin Schindler minimaal de finale en een nog lager geplaatste speler als Jason Lowe, Justin Pipe of Robert Thornton het toernooi weet te winnen. De Zwaan bezet momenteel de laatste plaats en moet dus nog iets meer vrezen. Hij kan echter zaterdag in één keer ontzettend worden geholpen door Kim Huybrechts. Als de Belg wint van Dobey, is de Engelsman uitgeschakeld én komt er zelfs een extra ticket beschikbaar via de Pro Tour-ranking. Huybrechts duwt dan namelijk Alan Norris uit de top-16 van de wereld.

Vier nederlagen

De andere vier Nederlanders kenden geen goede dag in Hamburg. Vincent van der Voort miste tegen Justin Pipe te veel dubbels (3 uit 12) en verloor met 3-6. Ook Jermaine Wattimena liet zijn kansen liggen (3 uit 10) tegen een ontketende Robert Marijanovic. De Kroatische Duitser gooide 101,28 per beurt om met 6-3 te winnen. Mario Robbe speelde ontzettend matig tegen Martin Schindler (78,53) en ging er dan ook hard vanaf met 6-1. Aan het slot van de avond kwam Dirk van Duijvenbode ook niet op gang tegen Max Hopp. De Duitser gooide in de zesde leg zeven perfecte pijlen, de negendarter bleef uit. Hij liep wel weg naar 2-4, om die marge niet meer uit handen te geven: 4-6. In de tweede ronde speelt Michael van Gerwen tegen Ryan Joyce, Klaasen ontmoet Michael Smith.

European Tour #9 Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour