Connect with us

European Tour

Klaasen bereikt EK; Van Gerwen staat Van der Voort in de weg

Jelle Klaasen en Michael van Gerwen komen terug voor de finaledag van de European Tour in Göttingen. Op het laatste EuroTour-event van het jaar wist Klaasen zich te verzekeren van deelname aan het European Championship. Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan grepen mis.

Vijf jaar droogte doorbroken

Klaasen had aan één zege voldoende om zich definitief te plaatsen voor het European Championship, maar moest daarvoor wel winnen van Wright. De afgelopen vijf jaar had The Cobra twaalf keer tegenover de Schot gestaan en telkens verloren. Die reeks wist hij nu te doorbreken. Met een 76-finish pakte hij de break, om Wright vier pijlen te zien missen voor de rebreak. De twee deelden daarop finishes van 91 en 87 richting 1-4, waarop Klaasen vijf darts miste om het duel al in de achtste leg af te ronden. Zijn eigen leg opende de Nederlander toch weer met een 180’er en maakte het af op tops. In de derde ronde wacht nu Martin Schindler, die geen leg afstond aan Mervyn King.

Kansen gehad in openingsfase

Van der Voort stond net buiten de top-32 van de European Tour Order of Merit en moest dus zien te winnen van Van Gerwen. Daarvoor waren in de openingsfase kansen, want hij miste drie pijlen vanaf 24 voor 0-2. Die kans liet hij liggen, om Van Gerwen te zien exploderen. Hij gooide in de derde en vierde leg buitenaards met scores van 180, 180, een tweedart 84-finish, 180 en 140. Daardoor gooide hij 12 keer triple-20 in 13 pijlen tijd. Toch kreeg Van der Voort wel drie pijlen om 3-2 te maken en vervolgens gooide hij een 12-darter om wel de zesde leg te houden. De gemiste dubbels braken alleen op, want Van Gerwen hield de voorsprong en knalde er nog een 12-darter overheen richting 6-2. Hij treft nu Stephen Bunting.

Eén slechte leg beslissend

De Zwaan begon sterk met een 13-darter en een 12-darter. In de vijfde leg ging het alleen mis. Scorend liep Cross weg, om zeven pijlen op de dubbels te missen. Zo kreeg De Zwaan een herkansing, maar miste op zijn beurt ook drie keer. Het bleek de beslissende break te zijn. De Nederlander herpakte zich namelijk nog wel en met een 126-finish werd het 4-5. Cross knalde er daarna echter een 180’er en een bulls-eye 124-finish uit om met 4-6 te winnen. Zodoende is De Zwaan uitgeschakeld richting het European Championship, hij had een finale nodig in Göttingen.

European Tour Gottingen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour