Connect with us

European Tour

Klaasen en Van der Voort boeken cruciale zeges in Gottingen

Vincent van der Voort European Tour Darts 2018

Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan hebben de eerste tweede ronde bereikt van de European Tour in Gottingen. Het doek viel in de eerste doorgang wel voor Jeffrey de Graaf, Jermaine Wattimena en Danny Noppert. Klaasen en Van der Voort houden door hun zege zich op plaatsing voor het European Championship.

Strijden om laatste ponden

Het toernooi in Gottingen is het laatste van de European Tour, waarna de top-32 van de geldranglijst zich plaatst voor het European Championship. Klaasen staat door de zege op Maik Langendorf nu op een voorlopig dertigste plaats. De kersvers vader kwam op een 4-1-voorsprong met een 105-finish, maar zag Langendorf door een 120-finish terugkomen tot 5-4. Daarop was dubbel-11 raak voor de zege. In de tweede ronde wacht Peter Wright.

Sterk duel Van der Voort

Van der Voort staat net buiten de top-32, maar kan hierin komen als hij zaterdagavond wint. Daarvoor moet hij dan wel Michael van Gerwen verslaan. De vorm is er in ieder geval, want tegen Simon Stevenson gooide hij 103,96 per beurt. Dat kwam tijdens de 6-3-zege tot stand met vijf keer 180 en 6 uit 9 op de dubbels. Jeffrey de Zwaan zal minimaal de finale moeten halen om het European Championship nog te kunnen bereiken. Zijn start was moeizaam tegen Steffen Siepmann, hij won uiteindelijk wel met een 76-finish met 6-3. Hij treft nu Rob Cross.

Drie nederlagen

Jeffrey de Graaf verloor als eerste Nederlander. Hij kwam tegen Matthew Edgar nog terug van 1-3 naar 3-3, om zichzelf daarna in de problemen te brengen. Twee legs op rij zette hij zich weg naar 165 en gaf daarmee Edgar alle tijd: 3-6. Wattimena was tegen Ryan Joyce niet bij de les. Scorend kwam hij niet uit de verf en de dubbels (1 uit 12) liepen niet. Zo werd het liefst 1-6. Danny Noppert kwam op een 4-3-voorsprong tegen Antonio Alcinas met een 11-darter, om twee pijlen te missen voor een marge van twee. Alcinas brak terug met een 122-finish en opende de slotleg met een 180’er. Zo was hij gevlogen: 5-6.

European Tour Gottingen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour