Connect with us

European Tour

Klaasen en Van der Voort houden zicht op EK door dubbel succes

Voor de dertiende en laatste European Tour in Gottingen hebben zes Nederlanders zich gekwalificeerd. Michael van Gerwen was al automatisch geplaatst en zodoende zullen er zeven oranjeklanten in actie komen van 12 tot en met 14 oktober. Op het laatste toernooi van de European Tour zal duidelijk worden welke 32 spelers zich plaatsen voor het EK, waar na vandaag drie Nederlanders zeker zijn van deelnamen.

Drie keer raak

Van Gerwen won al zeven toernooien van de serie en zal dan ook als eerste geplaatst zijn op het European Championship. Hij krijgt in ieder geval gezelschap van Jermaine Wattimena en Danny Noppert. Wattimena was al nagenoeg veilig en plaatste zich ook nog eens voor het dertiende toernooi. Noppert plaatste zich eerder op de avond ook al voor het twaalfde toernooi in Riesa en met tweeduizend extra ponden achter zijn naam heeft hij de grens van 15.000 pond – die gezien wordt als garantie voor kwalificatie – behaald.

Strijden om erin te komen

Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen hebben de beste papieren om zich nog bij dit drietal te voegen. Dekker en Meulenkamp slaagden wel in hun missie om Riesa te halen, maar verloren hun finales van de kwalificatie voor Gottingen tegen Antonio Alcinas en Jeffrey de Graaf. Dat houdt voor De Graaf de deur nog op een kiertje, al zal hij vermoedelijk een finaleplaats nodig hebben. Van der Voort en Klaasen wonnen hun finales van Dimitri Van den Bergh en Michael Plooy, waardoor ze de dubbel pakten. Zodoende hebben ze twee keer de kans om zich veilig te spelen. Het zesde Nederlandse ticket is voor Jeffrey de Zwaan. Hij heeft alleen een mager jaar op de European Tour achter de rug, waardoor net zoals voor De Graaf minimaal een finaleplaats noodzakelijk is.

Delen:

Meer over European Tour