Connect with us

World Darts Championship

Klaasen geïrriteerd onderuit: “Ik ben gewoon te snel afgeleid”

Jelle Klaasen PDC WK Darts 2019 (1)

De uitschakeling van Jelle Klaasen op het PDC World Darts Championship 2019 was in alle opzichten pijnlijk. De Nederlander was eigenlijk de betere darter op het podium, maar eindigde met een gemiddelde van 79.24 per beurt. Al vanaf de derde leg liet The Cobra zich namelijk opnaaien door het vertragende spel van Keegan Brown. De Engelsman won daardoor eenvoudig met 1-3.

Probeer me af te sluiten

“Ik probeerde er alles aan te doen om me af te sluiten, maar Keegan was met van alles bezig. Hij was geen moment normaal aan het gooien en ik kwam er niet meer in”, vertelde Klaasen bij RTL7Darts. Om toch maar door te kunnen gooien stond Klaasen telkens heel snel klaar aan de oche. Het zorgde ervoor dat met name zijn eerste dart telkens ver van de triple verwijderd bleef, zijn gemiddelde score met de eerste dart was uiteindelijk ook slechts 23.13 per beurt. “Als ik het anders had gedaan wil het niet zeggen dat de dart wel goed was gegaan”, counterde The Cobra.

Puur iets mentaals

“Ook als ik wacht sta ik me te irriteren. Ik begon goed tot hij trucjes uit begon te halen, helaas. Ik ben gewoon te snel afgeleid en ik houd me te veel met deze dingen bezig. Het is moeilijk om daar iets tegen te vinden. Het is puur iets mentaals. Je gaat je er steeds meer over opwinden, krijgt het warm en vervolgens zweethanden. Alles werkt dan tegen je.”

Delen:

Meer over World Darts Championship