Connect with us

World Matchplay

Klaasen krijgt geen poot aan de grond tegen Wright

Jelle Klaasen heeft zijn moeizame seizoen niet om kunnen buigen tijdens de World Matchplay. De Nederlander kwam geen moment op gang en met een gemiddelde dat met moeite boven de 80 per beurt bleef hangen werd hij eenvoudig aan de kant gezet door Peter Wright: 10-5.

Allebei wankele periode

Op voorhand leek er wel wat te halen voor Klaasen. Wright heeft namelijk ook geen makkelijk seizoen en kwakkelt continu. Het zorgt ervoor dat de Schot opnieuw een totaal ander setje pijlen uit de kast had gehaald. Met bommetjes wist hij wel door een 83-finish gelijk te breken (2-0), om er een 122-finish achteraan te mikken. Klaasen kreeg daarna liefst acht beurten de tijd om een eerste leg bij te schrijven, toch was het vervolgens heel snel 6-1.

170-finish

Klaasen leek ondertussen geen enkel moment controle te hebben en problemen met de zeer warme omstandigheden in Blackpool. De pijlen gleden regelmatig uit zijn hand en zo kwam er geen lijn in. Een tweede leg kon ook niet voor momentum zorgen en zonder echt gas te geven wist Wright heel snel weg te lopen richting de zege. Een 180’er en een 76-finish was goed voor 8-2, om uit de pauze vier dubbels te missen. Pardoes kwam er een 12-darter van Klaasen achteraan (8-4), maar met een 170-finish voorkwam Wright een verdere comeback. De eerste matchdart werd nog gemist, een leg later was het met een 70-finish gedaan: 10-5.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay