Connect with us

World Darts Championship

Klaasen laat zich heel makkelijk opnaaien door Brown

Jelle Klaasen World Matchplay Darts 2018

Jelle Klaasen is in de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2019 al in de tweede ronde uitgeschakeld. The Cobra begon furieus, maar liet zich daarna wel heel makkelijk opfokken door Keegan Brown. Met name de eerste dart werd een probleem, doordat hij telkens veel te snel klaar stond. Het gemiddelde van deze dart was slechts 23,13 en daardoor kwam hij uit op een gemiddelde van slechts 79,24 per beurt.

Heel snel geïrriteerd

Klaasen begon zeer overtuigend aan de partij met een 11-darter en wist Brown gelijk te breken. De set leek eenvoudig binnen te worden gegooid, tot de Engelsman iets begon te vertragen. Het haalde Klaasen direct uit zijn spel en hij miste zeven pijlen voor de set. Met een 80-finish was het 2-2, waarop beide darters pijlen kregen voor de set. Dubbel-4 bracht Klaasen alsnog de set en liet duidelijk merken zich te irriteren aan zijn Engelse tegenstander. In de tweede set liet The Cobra gelijk na om een volgende tik uit te delen. Hij miste vanaf 56 eerst single-16 en daarna ook tops. Brown kon zijn eigen leg houden, brak met een 108-finish en zo was het toch 1-1 in sets.

Niet meer kunnen ombuigen

De derde set opende Brown met een 111-finish om direct de volgende break te pakken. Die kon Klaasen rechtzetten, omdat The Needle in zijn eigen leg geen enkele triple gooide. Zelf was de Nederlander ook niet uit in zes beurten en miste nog maar eens vier pijlen om gelijk te maken. Zo won Brown de derde set met een 23-darter en waren de gemiddeldes van beide darters onder de 80 gedoken. Brown krikte zijn cijfers iets op met een 87-finish voor een 12-darter. Hij hield ook de derde leg, om de druk op te voeren. Klaasen kreeg 118 niet uit en zo was het met een 14-darter gedaan.

Delen:

Meer over World Darts Championship