Connect with us

European Championship

Klaasen mist te veel dubbels en verliest van Cullen

Jelle Klaasen World Matchplay Darts 2018

Jelle Klaasen is uitgeschakeld in de eerste ronde van het European Darts Championship. De Nederlander had zijn vorige ontmoetingen met Joe Cullen bijna allemaal gewonnen, maar nu wist hij vooral op de dubbels niet toe te slaan. Cullen boog een vroege break om en liep gestaag uit naar de 6-2-zege. Cullen treft in de tweede ronde Michael Smith, die dankzij vier legs op rij wist te winnen van Steve Lennon (6-2).

Dubbels gemist om gelijk weg te lopen

Cullen kwam als een komeet uit de startblokken en raffelde de eerste leg af met een 99-finish voor de 12-darter. Het tweetal gooit in dezelfde snelheid, waardoor ze hun ritme gelijk te pakken hadden. Cullen vervolgde daarbij dan ook met een 180’er, maar kwam Klaasen via tops op 1-1. Nu was het de Nederlander die een maximale score gooide in de leg van zijn tegenstander en kreeg dan ook een kans op de break. Cullen miste namelijk drie pijlen vanaf 16 en dubbel-3 zorgde voor 1-2. Het cadeautje werd door Klaasen net zo snel teruggegeven. Hij was het die twee beurten vanaf 68 niet uit kreeg en dubbel-10 betekende 2-2. De vijfde leg opende The Cobra met scores van 42 en 57, om toch als eerste op een dubbel te staan. Drie pijlen vanaf 20 waren niet aan hem besteed, waardoor Cullen de 3-2-voorsprong pakte.

Keuze voor double-double pakt verkeerd uit

Uit de pauze was het Cullen met een nieuwe 180’er, toch kreeg Klaasen wel de kans zijn leg te behouden. Vanaf 96 maakte hij alleen een opvallende keuze. Ondanks dat hij slechts 2 uit 11 op de dubbels was, besloot hij na single-20 voor twee keer dubbel-19 te gaan. De dubbel viel niet en Cullen kwam op 4-2. De Engelsman wist zijn eigen leg ook te behouden en zag daarna Klaasen opnieuw in de fout gaan op dubbel-19. Daardoor was het al gedaan met 6-2.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship