Connect with us

World Grand Prix

Klaasen mist vier pijlen voor de set en is gezien

Jelle Klaasen is uitgeschakeld op de World Grand Prix. In de eerste set miste de Nederlander vier pijlen voor setwinst en heeft daarna Dave Chisnall niet meer teruggezien. De Engelsman gooide zes uit zes op de dubbels om de legs af te maken en combineerde dat ook nog met zes keer 180.

Klaasen geeft eerste set cadeau

Klaasen is inmiddels goed hersteld van de operatie aan zijn pols en begon scherp aan het duel met Chisnall. Hij hield zijn eigen legs en kwam met een 89-finish op een 2-1-voorsprong. Chisnall counterde met een 101-finish, maar door een 180’er van de Nederlander kon hij in de vijfde leg alleen maar toekijken. The Cobra miste daarin bulls-eye voor de 127-finish en ook nog een volle beurt vanaf 36. Chizzy profiteerde met een tweedart 80-finish en kreeg daarmee eigenlijk de eerste set cadeau.

Geen dubbel gemist

In de tweede set knalde Chisnall er gelijk een 180’er en een 104-finish achteraan, om de druk volledig op Klaasen te leggen. De Nederlander opende pas met zijn zesde dart de leg en daardoor liep hij alweer achter de Engelsman aan. Chizzy gooide tops raak voor vijf uit vijf op de dubbels, om in zijn eigen leg ook nog maar eens twee 180’ers te noteren. Vanaf 105 gooide Chisnall ook dubbel-16 erin om foutloos te blijven op de dubbels om de legs af te maken. Het bracht hem zodoende een gemiddelde van liefst 101 per beurt.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix