Connect with us

World Matchplay

Klaasen nog niet de oude en hard gevloerd door Pipe

Jelle Klaasen PDC Darts

Jelle Klaasen is op een pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Matchplay. Na de operatie aan zijn pols is zijn spel nog niet terug op het oude niveau en heeft de Nederlander ook kleine wijzigingen aan zijn worp en dart doorgevoerd. Het blijkt een aanpassingsproces, want tegen Justin Pipe kwam hij geen moment op gang. Pipe liep naar een 0-5-voorsprong en daarna liet The Cobra kansen liggen om er nog een partij van te maken.

Niets lukt voor The Cobra

De openingsleg was van beide darters wankel, maar ging naar de Engelsman. Die wist vervolgens zijn ritme wel te vinden met twee 180’ers in evenveel legs voor een 0-3-voorsprong. Klaasen wist daarop eindelijk een goede leg met scores van 140 en 180. Hij kreeg alle tijd om het punt op het bord te zetten, maar miste liefst zes pijlen op de dubbels. Pipe knalde er een 109-finish achteraan voor 0-4. The Cobra miste ook nog eens bulls-eye voor een 124-finish om te breken. Terugkomen mocht hij niet eens, want Pipe vond de 120-finish voor 0-5.

Kansen laten liggen

In de zesde leg kwam Klaasen eindelijk met de eerste leg, om in de zevende leg opnieuw drie pijlen te missen om terug te breken. Pipe gooide er bijna nog een 132-finish achter, alleen dubbel-16 viel er niet in. Daardoor kon Klaasen terugkomen voor 76 en werkte deze finish wel met twee pijlen weg. Pipe wist in zijn eigen leg wel weer een goede finish te overleggen, de 108-finish was al de derde hoge van de partij (2-7). Daarna werd het spel van The Force ook steeds wankeler, want met de eindstreep in zicht begon hij duidelijk na te denken. Klaasen kon twee legs dichterbij komen, alleen doordrukken liet hij nu ook liggen (4-9). De veertiende leg opende de Nederlander wel met een 180’er en schreef zijn vijfde leg bij. Pipe noteerde echter in de volgende leg ook een maximale score en maakte het af met 5-10.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay