Connect with us

Premier League Darts

Klaasen ondanks comeback tegen Lewis gedegradeerd

Jelle Klaasen is na Kim Huybrechts eveneens gedegradeerd uit de Premier League Darts 2017. De Nederlander kampte in Manchester opnieuw zichtbaar van zijn polsblessure, waarvoor een operatie vermoedelijk wacht. Ondanks dat kwam hij tegen Adrian Lewis nog terug tot 5-5 en kreeg de kans op een gelijkspel. Dat zat er uiteindelijk niet in: 5-7, waardoor Klaasen na volgende week afscheid neemt van de Premier League.

Continu arm losgooien

Klaasen gaf voor de partij aan dat het met zijn pols iets beter gaat, maar in de wedstrijd bleek al snel dat de klachten nog altijd duidelijk aanwezig zijn. In de eerste drie legs kon hij de legs niet uitgooien in zes beurten tijd en alleen in de derde leg profiteerde Lewis daar niet van. Met een 74-finish kwam Klaasen terug tot 1-2, om de eerste 180’er te noteren. Zo kon hij vanaf 46 er ook 2-2 van maken. Zijn gemiddelde lag echter rond de 80 per beurt en regelmatig liep The Cobra zijn arm los te gooien.

Toch nog de kans

In zijn eigen leg was Klaasen opnieuw niet klaar in zes beurten en pakte Lewis met veel moeite via dubbel-5 de nieuwe break. De Engelsman kwam ook op 2-4, alleen ook hij kon amper overtuigen. Met 4 uit 15 op de dubbels en een gemiddelde van 81 per beurt had Jackpot het geluk dat Klaasen niet in staat was om dit af te straffen. Lewis gaf hem in de zevende leg zelfs 22 pijlen om op 3-4 te komen. Het werd 3-5, voor Klaasen zijn beste leg van de partij gooide. Met een 14-darter was het 4-5 en ondanks een 180’er van Lewis kwam hij door een 88-finish zelfs terug tot 5-5. Dat was het moment voor de Engelsman om scorend toch te versnellen. Hij stond na vier beurten op 40 en gooide de dubbel er gelijk in. Door nieuwe gemiste dubbels van Lewis kreeg Klaasen toch nog de kans vanaf 120. De eerste pijl vloog gelijk de single-5 in en zo was het beslist.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts