Connect with us

World Series of Darts

Klaasen ontvangt uitnodiging World Series of Darts Finals

Jelle Klaasen Darts PDC

Jelle Klaasen heeft één van de vier tickets ontvangen voor de World Series of Darts Finals in Glasgow. De acht vaste spelers van de World Series waren automatisch geplaatst en het veld zal worden aangevuld met zestien spelers. De PDC had plaats gereserveerd voor de vier hoogst geplaatst spelers op de wereldranglijst. Daarbij zit The Cobra.

Twaalf plaatsen verdeeld

De acht vaste spelers van de World Series waren dit jaar Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall en Raymond van Barneveld. Daarnaast kregen de vier hoogst geplaatste spelers op de PDC Order of Merit na afloop van de World Grand Prix een uitnodiging. Dit zijn Robert Thornton, Michael Smith, Klaasen en Mensur Suljovic. Hierdoor is de volledige huidge top-12 aanwezig in Glasgow.

Twaalf plaatsen nog te verdelen

Tijdens het tweedaagse event op 5 en 6 november doen in totaal 24 spelers mee. De resterende twaalf plaatsen worden op twee manieren verdeeld. De PDC stuurt acht uitnodigingen aan talentvolle spelers vanuit de hele wereld. Dit om de opzet van de World Series, waarbij de globalisering van darts een belangrijke rol speelt, te benadrukken. Zo kregen vorig jaar onder meer Kyle Anderson, Rowby-John Rodriguez, Devon Petersen en Max Hopp een uitnodiging. De PDC zal binnenkort bekend maken wie er dit jaar worden uitgenodigd. Wie er geen uitnodiging krijgt, maar wel bij de PDC speelt, kan zich opmaken voor het kwalificatietoernooi op 23 oktober. Dan wordt er gestreden om de laatste vier plaatsen. De World Series of Darts Finals is een invitatietoernooi en telt daarom niet mee voor de wereldranglijst.

Delen:

Meer over World Series of Darts