Connect with us

Laatste Nieuws

Klaasen over Van Gerwen: “De haat is wederzijds, het moet een keer klaar zijn”

Jelle Klaasen Michael van Gerwen PDC WK Darts 2020

De reuring rondom Michael van Gerwen en Jelle Klaasen heeft een volgend hoofdstuk gekregen, doordat Klaasen nu ook zijn visie heeft gegeven. Vorige week stonden de twee tegenover elkaar op het PDC WK Darts. Van Gerwen won moeizaam en liep na afloop leeg. De vete tussen Van Gerwen en Klaasen laaide daardoor weer flink op.

Veel erger gemaakt

Zeven jaar geleden ging het mis voor de tot dat moment vrienden, Van Gerwen vertelde afgelopen week uitgebreid wat er heeft gespeeld en waarom hij Klaasen haat. The Cobra kwam nu met zijn visie bij RTL7Darts. “Op een gegeven moment moet het een keer klaar zijn. Het is meer dan zeven jaar geleden. Het is toen al veel erger gemaakt dan het daadwerkelijk was en het wil niet zeggen dat als iemand de nummer één van de wereld is dat hij altijd de waarheid vertelt. Er zijn altijd twee kanten van een verhaal. Zij hebben zeven jaar terug hun kant verteld en ik de mijne. De rechter heeft daarop besloten dat ik niet veroordeeld werd en geen taakstraf hoefde te doen. Voor mij is het dan klaar.”

Niet wakker van liggen

De haat naar Van Gerwen is even groot voor Klaasen. “Ik heb al zeven jaar geboet voor mijn fout en het moet op een gegeven moment klaar zijn. Het handje geven rondom de wedstrijd maakt mij echt niet uit. Ik begrijp zijn reden wel en ik hoef hem ook geen handje te geven. Zo erg als hij mij haat is dat ook wederzijds. Voor mij heeft hij ook alles veel erger gemaakt dan het had hoeven zijn. Als hij er voor open staat om een hand te geven, dan zal ik het altijd doen. Maar zo niet zal ik er niet wakker van liggen.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws