Connect with us

European Tour

Klaasen pakt cruciaal ticket voor Hamburg; Van der Voort in zijn nek

Liefst vijf Nederlanders hebben zich geplaatst voor de European Tour van dit weekend in Hamburg. De kwalificatie was met name cruciaal voor Jelle Klaasen en Vincent van der Voort. Waar Klaasen nu virtueel is geplaatst voor de World Matchplay, volgt Van der Voort hem op het vinkentouw. Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena en Mario Robbe plaatsten zich eveneens.

Ieder duel is van belang

Na dit weekend word het veld voor de World Matchplay bekend. Richard North bezette de laatste plaats voor plaatsing, maar ontbreekt in het noorden van Duitsland. Klaasen is hem nu gepasseerd door Christian Kist en Jimmy Hendriks in kwalificatie te verslaan en heeft dan ook de beste papieren om zich te kwalificeren. Er zijn alleen nog wel wat scenario’s die dit weekend spelen. Zo wist Vincent van der Voort zich ook te plaatsen door zeges op Diogo Portela en Brian Raman. Hij zal in ieder geval de finaledag moeten bereiken om zich te kunnen plaatsen voor de Matchplay. Daarbij kan hij hulp krijgen van Kim Huybrechts. Weet de Belg zaterdag te winnen, dan duwt hij namelijk Alan Norris uit de top-16 van de wereld en komt er via de Pro Tour-ranking een extra plaats beschikbaar. Danny Noppert verloor in de kwalificatie en loopt de Matchplay mis. Jeffrey de Zwaan verloor eveneens vroegtijdig van Michael Plooy en zal nog moeten afwachten of twee spelers onder hem op de ranglijst niet toevalligerwijs heel ver komen in Hamburg.

Wattimena bijna foutloos

Wattimena heeft zich geplaatst voor de European Tour door te winnen van Jeffrey de Graaf en Wilco Vermeulen. Hierdoor is hij nog altijd bijna foutloos in kwalificatie, Wattimena heeft nu acht van de negen EuroTour-events bereikt. Voor Mario Robbe is het pas zijn eerste deelname van dit jaar, vorig jaar bereikte hij al eens de Gibraltar Darts Masters. Robbe won van zowel Remon Hurrebrink als de lastige Spanjaard José Justicia. Dirk van Duijvenbode was onder meer met 6-5 te sterk voor Ron Meulenkamp. Voor Duivee is dit ook pas de eerste keer dit jaar dat hij door de kwalificatie is gekomen. De resterende drie tickets via de European Qualifier zijn gewonnen door Cristo Reyes, Ronny Huybrechts en Mike De Decker.

Delen:

Meer over European Tour