Connect with us

Darts Inside

Klaasen spaart zich niet: “Slecht jaar, probeer mijn oude worp terug te krijgen”

Jelle Klaasen World Matchplay Darts 2018

Jelle Klaasen schoof aan bij Darts Inside en is helder over zijn dartsjaar 2018: “Heel simpel, slecht.” Op het nippertje haalde The Cobra de World Matchplay, maar verloor in de eerste ronde van Peter Wright met vooral erg matig spel. Hij is uit de top-16 van de Pro Tour Order of Merit gevallen en moet dus vol aan de bak om het najaar wel op de televisietoernooien aanwezig te zijn.

Misschien te snel overgestapt

“Het is alles een beetje bij elkaar”, blikt Klaasen terug. “Ik ben begin dit jaar gewisseld van materiaal en misschien te snel overgestapt doordat ik gelijk alles heb aangepast. Mijn pijlen komen niet zo mooi in het bord op het podium, waardoor ik op de European Tour niet heb gepresteerd. Op de Matchplay probeerde ik ook weer iets anders. Het vertrouwen is niet groot en dan wordt het minder. Het is geen verschrikkelijk jaar, maar geen goed jaar.”

Het ligt niet zo zeer aan de pijlen

Toch kijkt Klaasen wel positief vooruit. “Het gevoel is op dit moment wel goed, het begin van het jaar voelde het ook echt dramatisch. Ik probeer mijn oude worp terug te krijgen. Het ligt namelijk niet zo zeer aan de pijlen maar meer aan mijn worp. Het gevoel is niet goed en ik weet niet hoe ik mijn elleboog soms moet houden.” Keihard trainen zit er niet in, want de polsoperatie van ruim een jaar geleden heeft nog altijd zijn weerslag. “Voor de operatie trainde ik makkelijk acht uur per dag. Als ik nu meer dan twee uur per dag train begin ik mijn pols te voelen.”

Bekijk de uitzending van Darts Inside

Delen:

Meer over Darts Inside