Connect with us

European Tour

Klaasen staat niets af in Wenen; tweede zege debutant Van der Meer

Liefst vier Nederlanders staan bij de laatste zestien van de European Tour in Oostenrijk. Voormalig winnaar Vincent van der Voort sneuvelde in Wenen, Michael van Gerwen, Vincent van der Meer, Benito van de Pas en Jelle Klaasen wisten de tweede ronde wel te overleven.

Debutant slaat opnieuw toe

Christian Kallinger nam tegen Van Gerwen nog brutaal de leiding door te breken met een 180’er en tops. Daarna nam de Nederlander eenvoudig de regie over. Met een 112-finish was het 3-1 en met een de enige 180’er kwam hij op 5-1. De Oostenrijker kon scorend niet meer mee en dubbel-1 bracht Van Gerwen de 6-1-zege. In de derde ronde staat hij zondagmiddag tegenover landgenoot Van der Meer. De debutant is aan een zeer verrassend weekend bezig. Na Adrian Gray moest nu ook Steve West eraan geloven. Met een 112-finish kwam hij op 2-1 om in de zesde leg de break te pakken met een 180’er en dubbel-8. West knokte zich terug tot 5-4 en mocht de tiende leg zelf beginnen. Daarin kon de Engelsman niet uitgooien in zes beurten en klaarde Van der Meer de klus via dubbel-15.

Sterke dubbels Klaasen

Van de Pas staat ook in de derde ronde door zijn zege op John Henderson. Makkelijk had Big Ben het allerminst met de grote Schot. Hij liet zich gelijk breken en door finishes van 76 en 82 was het 0-2, voor de Nederlander profiteerde van gemiste dubbels om naar 3-2 te lopen. Henderson maakte nog 3-3, waarop Van de Pas met een 180’er en een 81-finish brak naar 5-3. Een 93-finish was vervolgens ook goed voor de zege. In de derde ronde wacht nu Daryl Gurney. Klaasen kent een wisselende herstart na zijn polsoperatie, in Wenen speelde hij tot dusver zijn beste partij. Met Rob Cross had hij een lastige loting, want de Engelsman vliegt als een razende door de tour. Ditmaal kwam Cross direct in de problemen, want Klaasen gooide met een 92-finish zich al naar 2-0. In de derde leg miste de Engelsman twee volle beurten op de dubbels en daarna was The Cobra gevlogen. Met 6 uit 7 op de dubbels werd het liefst 6-0 en speelt Klaasen nu tegen Michael Smith.

Geen triples gevonden

Voor Van der Voort viel wel het doek. Vrijdag gooide hij nog bijna 102 gemiddeld, nu bleef Fast Vinnie steken op 81,03. Dat kwam vooral doordat hij de triples maar weinig kon vinden, want in zeven legs noteerde hij maar twee scores van 140 of meer. De kansen die er kwamen pakte hij daarna ook niet met 1 uit 6 op de dubbels. Zo liep Simon Whitlock zonder zelf sterk te spelen naar de 6-1-overwinning.

European Tour Oostenrijk: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour