Connect with us

Premier League Darts

Klaasen verliest van Wade en moet vrezen voor degradatie

Jelle Klaasen heeft in Ahoy niet kunnen winnen van James Wade. De Nederlander kampt met een polsblessure en kon zijn normale niveau niet halen. The Machine profiteerde er optimaal van en pakte de 7-4-zege. Het zorgt ervoor dat The Cobra met pas drie punten op de teller heel dichtbij degradatie is.

Polsblessure

Klaasen heeft deze week opnieuw injecties in zijn pols gekregen tegen een peesontsteking. Mocht dit niet aanslaan, dan zal hij over enkele maanden geopereerd moeten worden. Zijn opening was zeer moeizaam tegen Wade en pas aan het einde van de tweede leg gooide hij zijn eerste score van 100+. Het was gelijk een 180’er, om twee pijlen te missen op de dubbels. Wade profiteerde dan ook via zijn geliefde dubbel-10, maar in de derde leg brak Klaasen gelijk terug. Scorend bleef hij alleen heel wisselvallig, waarbij sommige darts heel ver onder de triples vielen. Het gaf Wade dan ook de kans om opnieuw weg te lopen om met een 76-finish uit te lopen naar 3-1.

Twee volle beurten niet benut

De partij bleef heen en weer vliegen door finishes van 77 en 82 naar 4-2. Met een 64-finish via tops sloeg Wade echt een gat, voor Klaasen de triple-20 eindelijk begon te vinden. Hij hield zijn eigen leg en stond na twaalf pijlen op 40. Zes pijlen later was de dubbel nog niet gevonden en Wade strafte het weer genadeloos af via dubbel-10. Zo was het eerste punt vergeven en met een 71-finish maakte de linkshander het ook af.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts