Connect with us

World Matchplay

Klaasen wacht zware klus: “Gaat gewoon heel lang duren”

Jelle Klaasen verloor in de eerste ronde van de World Matchplay van Peter Wright, maar het verhaal was vooral het vertoonde spel van The Cobra en zijn nieuwe pijlen. Het was de eerste partij op een groot podium met het huidige materiaal.

Altijd zweethanden in Blackpool

In Blackpool heeft Klaasen daarnaast altijd last van de hitte. “Ik had veel last van zweethanden, maar dat is niet het excuus. Iedereen heeft last van de hitte en in mijn geval levert dat zweethanden op. Dat wist ik vooraf en daarom heb ik ook poeder gebruikt om mijn handen droog te krijgen. Soms werkte het, maar soms ook niet. Uiteindelijk gooi ik gewoon niet goed genoeg.”

Al blij dat ik hier hier stond

The Cobra ziet de World Matchplay dit jaar vooral als een tussenmoment, want hij is aan een lang proces bezig. “Ik heb nu voor het eerst met deze nieuwe pijlen gegooid in een wedstrijd, gaandeweg voelde ik dat het steeds beter ging. Het is gewoon een lange weg, want het is niet zo dat ik binnen nu en een week goed ben. Het gaat gewoon heel lang duren en ik was al blij dat ik hier stond. Ik kijk wel uit naar de rest van het jaar en het gevoel is in ieder geval goed. Dat is het belangrijkste.”

Bekijk het volledige interview met Jelle Klaasen

Delen:

Meer over World Matchplay