Connect with us

Laatste Nieuws

Klaasen: “Winnen is de volgende stap”

Jelle Klaasen is de laatste twee jaar afgezakt op de ranglijst en moet vrezen om de komende maanden uit de top-32 van de wereld te vallen. De voormalig Lakeside-kampioen maakt zich daar zelf niet al te druk over, sterker nog het maakt hem hongeriger om weer te presteren.

Voel meer vertrouwen

“Ik speel prima op het moment, alleen mis telkens cruciale dubbels. Het is zaak om wedstrijden af te maken en dat doe ik nog niet. Maar dat komt weer. Ik voel meer vertrouwen en winnen is de volgende stap”, zo legt Klaasen uit in een interview met Live Darts TV. Een belangrijke progressie zit ook in het materiaal waarmee The Cobra nu speelt. Zijn overstap naar Unicorn bracht vorig jaar niet direct het gewenste effect. “Ik heb altijd met L-Style gespeeld, nu werken Unicorn en L-Style samen om mij te helpen. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

Toeslaan op European Tour

De komende periode moet Klaasen flink wat ponden verdedigen. “Vermoedelijk zal ik uit de top-32 vallen, maar dat is voor mij slechts motivatie om beter te gaan presteren. Daar maak ik me dan ook niet echt zorgen voor. Met name de European Tour-events zijn zo belangrijk dat je bij één goed resultaat er zomaar weer goed voor kan staan. Daarom kijk ik ook niet zo zeer naar de ranglijst. Ik wil vooral goed spelen en als ik dat doe ga ik me vanzelf voor alle toernooien plaatsen.”

Delen:

Meer over Laatste Nieuws