Connect with us

Premier League Darts

Kolkend Ahoy schreeuwt “Barney” naar overwinning!

Raymond van Barneveld Darts Rotterdam

De opkomst van Raymond van Barneveld in Ahoy blijft een kippenvelmomentje, het hele publiek ging opnieuw uit zijn dak en zorgde ervoor dat onze landgenoot al direct een voorsprong op zijn tegenstander had. Het leek een “ondankbare” taak voor Simon Whitlock te worden die in no-time 3-0 achterkwam tegen Van Barneveld die keurig ruim 101 gemiddeld gooide en ook een 100 finish had in de tweede leg.

Whitlock kwam weer iets dichterbij en maakte 3-1 maar leg vijf was weer voor de Nederlander. Met twee maximale scores in les zes kwam hij op 121 maar miste bullseye waardoor Whitlock 0p 4-2 kwam. Bijna wist Raymond een 160 finish te verzilveren maar tops werd gemist, een beurt later lukte D20 alsnog en kwam “Barney” onder luid gejuich van zijn “Barney Army” 5-2 voor.

In leg acht de derde 180 voor Van Barneveld, Whitlock kon de leg uitgooien maar koos ervoor om D16 over te houden met Raymond op 161. Dat had “The Wizard” goed gegokt want de leg ging alsnog naar hem, 5-3. Met 64 op het scorebord gooide de Hagenaar triple 16, D8 voor een 6-3 stand en alvast een punt in the pocket. Leg 10 werd gestart met een maximale score van Van Barneveld die na 9 darts op 90 stond en deze direct daarna uitgooide voor een mooie 7-3 overwinning.

 

Delen:

Meer over Premier League Darts