Connect with us

World Series of Darts

Krankzinnig slot brengt Wade tweede titel op rij

James Wade EK Darts 2018

James Wade heeft de World Series Finals gewonnen en daarmee het tweede televisietoernooi op rij. The Machine leek tegen Michael Smith de klus te gaan klaren, tot hij een bizarre fout maakte door zichzelf dood te gooien vanaf 121 en twee matchdarts te missen. Smith dwong een slotleg af, om vijf matchdarts te missen. Zodoende won Wade na het European Darts Championship ook in Wenen de Finals.

Eerste aanval Wade afgeslagen

In de openingsfase ging Wade verder waar hij in de halve finale was gebleven. Met een 13- en twee 15-darters was het al 0-3, door finishes van 80 en 96. Een 140-finish was voor Smith nodig om in de partij te komen, waarna hij voor de pauze de achterstand verkleinde tot 2-3. Wade kwam nog tot 3-5 door een 76-finish, daarna gaf Smith gas. Met een 100-finish voor de 11-darter was de rebreak een feit voor 5-5.

Finish op finish

De pauze deed Smith alleen geen goed, want hij gooide in zijn eigen leg drie keer 57 en een 96-score. Wade knalde er een 100-finish in voor de 12-darter en hield zijn eigen leg met een 13-darter (5-7). In zijn ritme kon Smith toch weer bijschakelen en deelde een tik uit met een 170-finish. Het bleek Wade nog weinig te doen. Met Smith op 80 knalde hij er een 112-finish uit om toch weer de break voorsprong te pakken.

Bizar slot

Ditmaal wist Bully Boy de pauze wel goed te verteren en zag Wade ook nog eens één dart op tops missen. De rebreak was er weer, gevolgd door de 12-darter van Smith voor zijn eerste voorsprong van de partij. Hij leek met een 180’er ook weg te lopen, maar Wade gooide zijn vijfde maximale score richting 9-9. Daarin begonnen de bibbers zichtbaar en miste Smith twee pijlen vanaf 54. Wade stapte in op dubbel-10 en zag Smith openen met een score van 57. Daar zette Wade scores overheen van 140, 100 en 140, waardoor hij weg leek. Een bizar moment volgde door zichzelf vanaf 121 dood te gooien en twee darts te missen vanaf 46. Zodoende kreeg Smith vanuit het niets de herkansing en volgde een slotleg. Smith liep daarin weg om zijn twee matchdarts te missen. Wade kreeg 141 alleen ook niet weg, om Smith nog eens drie matchdarts te zien missen. Dubbel-18 was voor Wade wel het antwoord voor de titel.

World Series Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts