Connect with us

World Darts Championship

Krankzinnige stunt door comeback-zege Petersen

Devon Petersen heeft voor een sensatie gezorgd door de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 te bereiken. Ian White kwam op een 2-0-voorsprong in sets, maar de Zuid-Afrikaan wist in een thriller de partij toch nog naar zich toe te trekken. In de derde ronde wacht Steve West.

White is niet te houden

White begon uitmuntend aan de partij en leek niet te kunnen missen. Legs van 13 en 14 brachten hem op 2-0. Petersen sloeg terug met een 80-finish, gevolgd door een 180’er voor een 11-darter. De tweede set raffelde The Diamond af met een 15- en 13-darter. Daar kwam nog maar een 180’er bij en een 116-finish voor 2-0 in sets. Op dat moment speelde hij tegen een gemiddelde van bijna 110 per beurt.

Dancing Devon leeft op

Petersen kon de derde set toch brutaal openen met een break via een 180’er. Er kwam een 70-finish achteraan, waarop White de turbo aan zette. Hij pakte de derde leg met een maximale score en een 121-finish. Petersen gooide er in de vierde leg echter twee en met een 76-finish voor zijn 12-darter was het 2-1. De vierde set moet de Zuid-Afrikaan zelf beginnen en kwam in de derde leg in de problemen. Pardoes miste White drie keer op tops en dat deed hij in de vierde leg – na 180’ers van beide darters – nog maar een keer. Zo kwam er eigenlijk vanuit het niets een vijfde set.

Karrenvracht aan gemiste dubbels

Daarin mocht White beginnen, maar miste na een 180’er toch bulls-eye voor de 92-finish. Petersen pakte de break met een 110-finish, om toch gelijk terug te worden gebroken door de negende 180’er van White en een 106-finish. Ditmaal hield de Engelsman wel zijn eigen leg met een 96-finish en kwam daardoor opnieuw op matchpoint. Petersen maakte eenvoudig gelijk, om in een bizarre leg zeven pijlen te missen voor de break. Zijn eigen leg raffelde de Zuid-Afrikaan weg met een 125-finish voor de 12-darter (3-3). In de zevende leg vergooide Petersen zich weer, maar kreeg nu een succesvolle herkansing. Zijn eigen leg was raak op dubbel-10.

Delen:

Meer over World Darts Championship