Connect with us

World Darts Championship

Krankzinnige uitschakeling Lewis tegen Duitse qualifier

Adrian Lewis is op dramatische wijze uitgeschakeld op het PDC WK Darts door Kevin Munch. De eerste set ging nog soepel naar Lewis en hij kwam op 2-0 in de tweede set. Vanaf dat moment ging Munch alles raak gooien en won zeven legs op rij. Hij kwam op matchpoint met een 124-finish en maakte het ijskoud af. Daarmee zakt Lewis naar minimaal de twintigste plaats op de wereldranglijst en komt zijn carrière ernstig in gevaar.

Rustige start voor Jackpot

Lewis heeft een dramatisch jaar achter de rug, waarin hij ook nog eens werd geopereerd. Behalve een halve finale op de World Matchplay wist hij niets te presteren. Hij trof Munch, die in de voorronde zeer overtuigend had weten af te rekenen met Aleksandr Oreshkin. De Rus kwam niet opdagen, waar Munch een eerste set van ruim 100 per beurt gooide. De tweede set was een stuk minder, alleen ruim voldoende om de 2-0-zege te pakken. Lewis begon in de eerste ronde aardig met een 72-finish en kwam op een 2-1-voorsprong met een 121-finish. Munch miste vanaf 98 de dubbel en zo was de eerste voor Lewis.

Munch gooit opeens alles uit

De tweede set ging eigenlijk ook nog de goede kant uit, want met finishes van 84 en 80 werd het 2-0. Daarna ging alles mis voor Lewis. The Dragon speelde drie solide legs en wist tops te vinden voor 1-1 in sets. Met de set op zak begon de Duitser ook het vertrouwen te krijgen. Twee 180’ers op rij brachten geen negendarter, maar wel de break. Daar kwam nog een maximale score overheen en de 158-finish voor 0-2. Een volgende 180’er en de 118-finish voor de tweede 12-darter op rij was 1-2 in sets.

Beslissende vijfde leg

De Duitser pakte ook zijn eigen leg in de vierde set, om vervolgens toch na te gaan denken over de situatie. Na weer een 180’er miste hij drie pijlen voor 0-2. De volgende maximale score en een bulls-eye 124-finish bracht Munch wel naar matchpoint. Twee 180’ers later kon Lewis aanleggen voor de gelijkmaker. In de vijfde leg maakte Munch geen fouten met scores van 100, 140 en 133, waarop hij negen pijlen vanaf 170 kreeg. De eerste twee vlogen ernaast, maar de derde matchdart was raak.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship