Connect with us

Pro Tour

Kruispunt voor Barney? “Waar gaat hij vanaf hier naar toe”

Raymond van Barneveld

De vroege uitschakeling van Raymond van Barneveld op de World Matchplay heeft nog geen directe gevolgen, maar dit kan wel het geval zijn voor de nabije toekomst. In het komende half jaar moet de nummer elf van de wereld een halve finaleplaats op het European Darts Championship en met name het wereldkampioenschap verdedigen. Voorlopig is hij ook nog eens ver verwijderd van plaatsing voor het EK. Alles bij elkaar kan Barney na het wereldkampioenschap zomaar uit de top-16 van de wereld vallen. En hoe moet het dan met de Premier League Darts?

Barney komt niet gemotiveerd over

De nederlaag van de vijfvoudig wereldkampioen tegen Brendan Dolan, waarin hij ontzettend veel kansen liet liggen om de Noord-Ier aan de kant te zetten, zorgde dan ook voor veel meningen bij de analisten. Daarbij ook Paul Nicholson. De Australiër denkt zelfs dat Barney op een keerpunt van zijn carrière staat. “Voor mij kwam hij in Blackpool totaal niet gemotiveerd over”, zo opende The Asset zijn betoog bij Let’s Talk Darts. “We weten inmiddels dat Raymond bijna geen European Tours en vloertoernooien speelt. Hij focust zich op de televisietoernooien, de Premier League en de World Series. Dat wetende gaat hij op de ranglijst zakken, want de League en World Series zijn geen rankingtoernooien. Voor mij is dus de vraag, waar gaat hij vanaf hier naar toe?”

Premier League Darts in gevaar?

“Hoe gemotiveerd is RvB om in de top zestien van de wereld te blijven staan en om in de toekomst te strijden voor meer titels. Ik ben er zelf niet zo zeker van dat de motivatie er op dit moment is.” Nicholson voorziet twee mogelijke scenario’s. “Ik denk dat deze nederlaag tegen Dolan twee dingen kan betekenen. Van Barneveld zal zichzelf nu een trap tegen zijn kont geven om in augustus goed spel te laten zien in Australië tijdens de World Series, om terug te keren in Europa en er weer tegenaan te knallen. Of dit kan het duiveltje in zijn hoofd aanwakkeren. In dat geval geniet hij van de demonstraties en toernooi die hij nu mag spelen en legt de focus op het verdienen van geld met darts.” En Nicholson ziet dan ook een zware beslissing. “Als het zo door gaat wordt het voor SkySports een hele lastige beslissing om hem opnieuw uit te nodigen voor de Premier League Darts, want er zijn veel spelers die aan de deur kloppen. Er is dus veel om voor te vrezen in het kamp van RvB.”

Delen:

Meer over Pro Tour