Connect with us

World Series of Darts

Kwade Van Barneveld klopt Taylor in Perth

Raymond van Barneveld heeft Phil Taylor verslagen op de Perth Darts Masters. Net zoals twee weken geleden leek de Nederlander de partij te vergooien, door heel veel matchdarts te missen. Het Australische publiek koos ondertussen de kant van Taylor en dat leverde een opvallend boze uitbarsting op van de Nederlander na het gooien van dubbel-8 voor de zege.

Achtste matchdart valt erin

Op het laatste van de drie toernooien van de World Series in Nieuw-Zeeland en Australië speelden Taylor en Van Barneveld voor de tweede keer tegen elkaar. In Auckland ontsnapte Taylor, nadat de Nederlander vier matchdarts miste. Nu leek dat weer te gebeuren. Van Barneveld speelde een uitstekende partij en liep vanaf 4-4 weg naar 8-4. Er kwam even een tussensprint van The Power naar 8-7, voor Barney op matchpoint kwam. Die leek hij gelijk af te maken, alleen vier pijlen voor 10-7 vielen er niet in. Taylor kwam hierdoor terug tot 9-9 en mocht de slotleg zelf beginnen. Daarin vuurde Barney een 180’er, om nog eens drie matchdarts te missen. Taylor profiteerde niet en Van Barneveld maakte het alsnog af. Dat gebeurde inmiddels onder duidelijk boegeroep vanuit de zaal en de Nederlander liet zijn afkeuring daarover duidelijk blijken (zie video).

Gurney verrast Wright

Zondag speelt Van Barneveld in de halve finale tegen Daryl Gurney. Superchin wist de afgelopen weken al regelmatig van Gary Anderson te winnen en nu deelde hij een tik uit aan Peter Wright. Een snelle 0-3 wist Wright nog recht te zetten, maar daarna gaf Gurney niet meer af. Met finishes van 96, 93, 104 en 87 liep hij weg naar 4-9. Met dubbel-8 pakte de Noord-Ier vervolgens de winst. Vrijdag was Gurney 6 uit 6 op de dubbels, ditmaal 10 uit 14. De andere halve finale gaat tussen Gary Anderson en James Wade. De Schot zag Simon Whitlock na een snelle 3-1-voorsprong nog terugkomen en zelfs een 4-5-voorsprong pakken. Vanaf de 110-finish voor 5-5 was Anderson gevlogen. Hij gooide een aantal legs op rij telkens een 180’er en won met 10-5. Wade noteerde dezelfde uitslag tegen Michael Smith en speelde uitstekend met een gemiddelde van 101,05 per beurt.

Perth Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts