Connect with us

Grand Slam of Darts

Kwalificatie Grand Slam of Darts in Schotland

Het kwalificatietoernooi voor de tweede editie van de Grand Slam of Darts zal worden afgewerkt in Schotland. Aan de vooravond van de Scottish Players Championship in Irvine zan in ieder geval één ticket te verdienen zijn voor het grote televisietoernooi. De kans is aanwezig dat er zelfs voor vier plaatsen wordt gestreden in het Magnum Centre.

Vorig jaar waren Kevin McDine (foto) en Chris Mason de twee winnaars. Uiteindelijk wist McDine zelfs de halve finale van het toernooi in Wolverhampton te bereiken. Daar begon voor hem zijn carrière op televisie, die vorige week een vervolg kreeg met een halve finale op de World Matchplay. Op de Grand Slam of Darts spelen alle finalisten van de televisietoernooien van de BDO/WDF en PDC. Daarnaast de top-vier van de laatste wereldkampioenschappen.

Doordat er nog televisietoernooien worden gespeeld in de komende periode, zijn er nog kaarten vrij. Wanneer deze worden ingenomen door spelers die al zijn geplaatst, maken de kwalificanten een kans. Op vrijdag 17 oktober wordt het toernooi afgewerkt in Irvine. Deelname kost vijfentwintig pond en iedereen – ook niet-PDPA-leden – kunnen zich inschrijven. Raymond van Barneveld, Niels de Ruiter, Vincent van der Voort en Michael van Gerwen hebben zich als Nederlanders al weten te plaatsen. Het evenement telt niet mee voor de PDC Order of Merit of de WDF/BDO-ranglijsten.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts