Connect with us

European Tour

Kwartet Nederlanders naar tweede ronde Euro Tour in Hasselt

Dirk van Duijvenbode UK Open Darts 2018

Vier Nederlanders hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de eerste European Tour van het seizoen. In het Belgische Hasselt sneuvelden alleen Ron Meulenkamp en Derk Telnekes. Zaterdag voegen er nog eens drie oranjeklanten bij het kwartet.

Duivee in topvorm

Sinds Q-School is Van Duijvenbode al niet te houden met uitmuntende prestaties op de Players Championships. Dat zet Duivee gelijk voort op de Euro Tour. Luke Woodhouse werd met 6-4 verslagen dankzij een gemiddelde van ruim 101 per beurt. Martijn Kleermaker wist eveneens indruk te maken door Stephen Bunting te vloeren met 6-4. Wesley Plaisier plaatste zich donderdagavond pas via de qualifier voor speler zonder tourkaart en versloeg vervolgens Benjamin Pratnemer (6-5). Danny Noppert rekende overtuigend af met Geert de Vos (6-2)

Twee nederlagen

Voor Ron Meulenkamp ging het wel mis, hij verloor met 6-5 van Mike De Decker. Ook Derk Telnekes ging onderuit tegen een Belg. Hij speelde bij zijn debuut op de European Tour een hele matige partij en verloor met 6-3 van Dimitri Van den Bergh. Zaterdag stromen Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan het toernooi in.

European Tour Hasselt: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour