Connect with us

European Tour

Kwartfinale voor Van Gerwen; Wattimena eruit tegen Price

Jermaine Wattimena Darts

Michael van Gerwen heeft zonder problemen de kwartfinale van de Gibraltar Darts Masters 2018 weten te bereiken. Jermaine Wattimena speelde opnieuw een goede partij, maar liet het tegen Gerwyn Price uiteindelijk liggen op de dubbels.

Van Gerwen is gelijk warm

Tegen Andy Boulton was Van Gerwen duidelijk niet van plan om het spannend te gaan maken. Hij opende gelijk met een 96-finish voor de 12-darter. Met een 180’er was zijn eigen leg binnen, gevolgd door een 160-finish voor de tweede break. Een 114-finish tekende voor 4-0, waarop het gaspedaal iets werd losgelaten. Met twee 15-darters kon Boulton iets terugdoen, voor Van Gerwen er nog maar een 120- en een 105-finish uitgooide voor 6-2. In de kwartfinale wacht Jonny Clayton, die won van Max Hopp.

Derde keer laatste-16

Zaterdag won Wattimena van Michael Smith en ook tegen de tweede Premier League-speler begon hij sterk. Een 72-finish en dubbel-4 bracht hem naar de break, om zijn eigen leg ook met een 180’er te openen. Twee missers op dubbel-18 waren funest. Price knalde er namelijk een 170-finish uit en gaf het initiatief daarna niet meer weg. Price brak in de achtste leg met een 180’er, nadat Wattimena weer één dart miste voor de leg. In de negende leg kreeg de Welshman zes beurten de tijd om het af te maken (3-6). Daardoor wacht Wattimena nog altijd op zijn eerste kwartfinale op de European Tour en verliest nu voor de derde keer op rij bij de laatste-16.

Gibraltar Darts Masters 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour