Connect with us

World Darts Championship

Kyle Anderson mist WK; Painter mazzelt en Hendriks treft Parry

Kyle Anderson heeft zich moeten afmelden voor het PDC World Darts Championship. De Australiër heeft grote visumproblemen en het is nog maar de vraag of hij komend seizoen wel weer aan de slag kan op het circuit. Door zijn afmelding schuift Kevin Painter het schema binnen. Jerry Hendriks weet alvast zijn eerste tegenstander, want er is geloot voor de voorronde van het PDC WK Darts. De loting voor de eerste ronde is maandagmiddag om half vijf Nederlandse tijd.

Visum gooit flink wat omver

Anderson ontbrak afgelopen weekend al op de Players Champions Finals, doordat hij problemen heeft om een nieuw visum te krijgen. Dit komt voornamelijk door fouten die hij heeft gemaakt bij eerdere visumperiodes. De Australiër is er nu ook op het wereldkampioenschap niet bij en daardoor zijn er flink wat verschuivingen. De nummers 29 tot en met 33 van de wereldranglijst schuiven een plaats op, waardoor Cristo Reyes als nummer 32 de laatste geplaatste speler is. Hierdoor kwam er een plaats vrij via de ProTour Order of Merit en deze wordt nu opgepakt door Kevin Painter.

Loting voorronde

Maandag wordt het laatste kwalificatietoernooi gespeeld voor alle leden van de PDPA, de spelersvakbond van de PDC. Hier zijn nog vier plaatsen te vergeven, waarvan de winnaar zich automatisch plaatst voor de eerste ronde. De andere drie moeten aan de bak in de voorronde. Jerry Hendriks moet als winnaar van de Central European Qualifier instromen in de voorronde, hij is gekoppeld aan Warren Parry uit Nieuw-Zeeland.

Alle deelnemers eerste ronde PDC World Darts Championship 2017

Top-32 wereldranglijst: Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Dave Chisnall, Mensur Suljovic, Robert Thornton, Jelle Klaasen, Michael Smith, Raymond van Barneveld, Kim Huybrechts, Ian White, Benito van de Pas, Stephen Bunting, Simon Whitlock, Terry Jenkins, Gerwyn Price, Vincent van der Voort, Alan Norris, Mervyn King, Brendan Dolan, Daryl Gurney, Mark Webster, Justin Pipe, Steve Beaton, Joe Cullen, Jamie Caven, Jamie Lewis, John Henderson, Cristo Reyes.
Top-16 ProTour Order of Merit: James Wilson, Steve West, Chris Dobey, Robbie Green, Josh Payne, Jermaine Wattimena, Ronny Huybrechts, Joe Murnan, Darren Webster, Devon Petersen, Rowby-John Rodriguez, Christian Kist, Jonny Clayton, Ricky Evans, Andrew Gilding, Kevin Painter.
Top-4 Europeanen op ProTour Order of Merit: Jeffrey de Graaf, Max Hopp, Dimitri Van den Bergh, Ron Meulenkamp.
Internationale Qualifiers: Mick McGowan, Magnus Caris, John Michael, Mark Frost + acht winnaars voorronde

Loting Voorronde PDC World Darts Championship 2017

Jerry Hendriks – Warren Parry
Zoran Lerchbacher – Simon Stevenson
Tengku Shah – Masumi Chino
Kevin Simm – Gilbert Ulang
Qiang Sun – Corey Cadby
John Bowles – David Platt
Ross Snook – Kim Viljanen
Boris Koltsov – Dragutin Horvat

Delen:

More in World Darts Championship