Connect with us

Pro Tour

Labanauskas slaat toe op slotdag; drie Nederlanders in wachtkamer

Darius Labanauskas heeft de vierde en laatste dag van de European Q-School winnend weten af te sluiten. De darter uit Litouwen, op het PDC WK nog te sterk voor Raymond van Barneveld, won in de finale van Vincent van der Meer. Hij volgt daarmee het spoor van Niels Zonneveld, Mike van Duivenbode en Christian Bunse. Drie Nederlanders staan in de wachtkamer voor een tourkaart, maar twee lijken zo goed als zeker.

Lucky D is op tijd lucky

De eerste drie dagen verliepen erg moeizaam voor Labanauskas, die als één van de topfavorieten aan Q-School begon. Op de slotdag wist hij wel toe te slaan, met goed spel. Opmerkelijk was dat zijn finale zijn minste wedstrijd was. Op weg naar de finale won hij onder meer van Pavel Jirkal, Jose de Sousa, Kenny Neyens, Thibault Tricole en Madars Razma. Van der Meer wist van de Nederlandse brigade door te komen tot de eindstrijd en daarin wist hij door drie legs op rij een 3-2-voorsprong te pakken. Daarna kreeg Labanauskas toch veel tijd van de Nederlander om toch met 3-5 te winnen.

Nederlanders in wachtkamer

Naast de vier dagwinnaars worden er tourkaarten uitgedeeld via de Q-School Order of Merit. Het vervelende is dat de Britse Q-School dit jaar pas over twee weken wordt gehouden en daardoor de inschrijving nog niet is gesloten. Het exacte aantal spelers dat via de Order of Merit een tourkaart zal bemachtigen blijft nog ruim een week onzeker. Toch lijkt het erop dat twee Nederlanders zich op kunnen gaan maken voor de Tourkaart. Achter de Let Madars Razma en de Fin Marko Kantele zijn Yordi Meeuwisse en Vincent van der Meer derde en vierde geëindigd. Daarachter wordt het echt afwachten op het aantal Britse inschrijvingen. Maik Kuivenhoven is de nummer zeven, hij zit daarmee op de wip. Opvallend is dat de Duitsers een zeer slechte Q-School hebben afgewerkt. Bunse pakte dan wel een dagwinst, de beste Duitser op de puntenranglijst is Dragutin Horvat. Hij eindigde slechts als vijftiende.

Q-School Order of Merit

1. Madars Razma (Let) 16
2. Marko Kantele (Fin) 12
3. Yordi Meeuwisse 12
4. Vincent van der Meer 12
5. John Michael (Gri) 11
6. Jose de Sousa (Por) 10
7. Maik Kuivenhoven 10
8. Michael Rasztovits (Oos) 9
9. Karel Sedlacek (Tsj) 9
10. Christian Goedl (Oost) 9
Delen:

Meer over Pro Tour