Connect with us

Pro Tour

Larry Butler in ziekenhuis na zware hartaanval

Larry Butler ligt in het ziekenhuis nadat hij een zware hartaanval heeft gehad. De Amerikaan speelde afgelopen weekend nog op de PDC World Cup of Darts. Samen met Darin Young werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld door het Schotse team.

Eerste winnaar World Matchplay

Live Darts komt met het nieuws dat Butler in het ziekenhuis wordt behandeld na de hartaanval. Hij ligt in kritieke toestand, maar is wel stabiel. Er wacht hem in ieder geval nog een operatie. De zestigjarige is al zo’n dertig jaar actief in de top- en subtop. In 1994 was hij de allereerste winnaar van de World Matchplay. Een vaste waarde aan de top werd hij niet, maar in Noord-Amerika domineert hij al drie decennia. Ook de afgelopen jaren is hij telkens samen met Darin Young de beste op de tour en vormt daardoor telkens het team voor de World Cup.

Finale World Masters

In 2015 kende hij een zeer opvallende opleving. Butler haalde de Grand Slam of Darts en stond in de finale van de Winmau World Masters. Hij haalde daardoor ook weer eens Lakeside, om in de tweede ronde te verliezen van Glen Durrant. De reacties op het nieuws druppelen binnen, met vooral veel verslagenheid. Zo heeft Raymond van Barneveld de Amerikaan afgelopen weekend nog uitgebreid gesproken in Frankfurt. “Het is altijd goed om hem te zien. Ik hoop dat je snel hersteld.”

Delen:

Meer over Pro Tour