Connect with us

Premier League Darts

Lewis bezorgt Taylor de eerste nederlaag in Premier League

Adrian Lewis PDC WK Darts 2017

Adrian Lewis heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Phil Taylor in de Premier League Darts 2017. The Power stond na vijf weken op zeven punten, maar zal na de 7-4-nederlaag de koppositie gaan kwijtraken. Taylor was slordig op zijn dubbels (4 uit 14) en daardoor kon Lewis met zeven 180’ers de klus klaren. Voor Jackpot is het een grote stap naar lijfsbehoud, want hij komt op vijf punten.

Volledig in evenwicht

Met een 180’er in zijn eerste beurt wist Taylor gelijk het voortouw te nemen. Jackpot miste ook nog eens twee pijlen vanaf 72 voor zijn eigen leg en werd gebroken. Lewis sloeg terug met twee 180’ers op rij en brak terug via dubbel-10. Een nieuwe break leek aanstaande door twee maximale scores van The Power, alleen dubbel-16 voor de 101-finish vond hij niet. Lewis noteerde een 80-finish om op zijn beurt vanaf 106 de dubbel te missen voor de break. Zo werd het via tops van Taylor 2-2 en twee eenzijdige legs brachten de stand naar 3-3.

Twee missers Taylor beslissend

De eerste kans op een nieuwe break kwam er voor Taylor, die dubbel-18 miste voor de 113-finish. The Power kreeg vervolgens 70 niet uit door twee keer op dubbel-8 te missen en pakte Lewis het eerste gaatje in de partij: 5-3. De tweevoudig wereldkampioen gooide zijn vijfde 180’er en vond tops voor het eerste punt. Voor de vierde leg op rij gooide Lewis een maximale score, maar de leg ging wel naar Taylor. Een nieuwe 180’er – nummer zeven van de partij – bracht Jackpot vervolgens de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts