Connect with us

World Grand Prix

Lewis, Cross en Huybrechts sneuvelen direct op Grand Prix

Adrian Lewis, Rob Cross en Kim Huybrechts zijn alle drie verrassend uitgeschakeld op de openingsavond van de World Grand Prix. De avond werd daarnaast opgeschikt door het nieuws dat Gary Anderson zich heeft afgemeld.

Alan Norris – Justin Pipe 2-1

In de eerste twee sets leek er weinig aan de hand voor Pipe. Hij gooide direct een 170-finish en won overtuigend de eerste set. Ook in de tweede set kwam The Force op een 1-2-voorsprong, maar Norris dwong een derde set af met finishes van 101 en 102. Dat was voor Pipe een forse tik en Norris kwam gelijk op 2-0. Pipe hield zijn eigen leg, alleen Norris speelde eveneens een sterke eigen leg gevolgd door een 81-finish voor de winst.

Joe Cullen – Darren Webster 2-1

Darren Webster gooide nagenoeg iedere openingsdubbel raak en vloog met een 68-finish al naar de setwinst. Door een 100-finish en een vlotte eigenlijk kwam hij ook matchpoint en kreeg vanaf 147 de eerste kans om het af te maken. Dubbel-18 vloog er niet in, waarop Webster pardoes zes pijlen miste om te openen. Daardoor kon Cullen in de vijfde leg weglopen en toch een derde set af te dwingen. Daarin wonnen allebei de darters hun eigen legs en zo kwam het aan op een beslissende vijfde leg. Daarin opende Cullen met een 152-score en stond na vier beurten op 71. Daardoor kreeg hij alle tijd om het af te maken.

Steve Beaton – Rob Cross 2-0

Cross is de man van het jaar en won vrijdag nog een Players Championship door in de finale ruim 110 per beurt te gooien tegen Peter Wright. Het dubbel in dubbel uit systeem bleek voor hem toch nog even wennen. Zijn eigen leg gaf hij in de eerste set ook nog uit handen door te veel dubbels te missen en zo was het pardoes 3-0 in de eerste set voor Beaton. De ervaren Engelsman bleef stug doorgooien en profiteerde van de fouten van zijn jongere landgenoot. Zo wist Beaton ook in de tweede set gelijk te breken, voor Cross eindelijk zijn ritme vond. Hij pakte de rebreak en kwam op 1-2. In de vierde leg miste Cross één pijl voor de set en deed dat in de vijfde leg nogmaals. Daardoor sloeg Beaton op tops toe voor de zege.

Robert Thornton – Kim Huybrechts 2-1

Robert Thornton kwam de Grand Prix binnen doordat Phil Taylor zich afmeldde, maar de vorm is er bij de Schot nog altijd niet. Twee jaar geleden won hij in Ierland het televisietoernooi, nu werd hij in de eerste set overlopen door Kim Huybrechts. De Belg won de set met 0-3 en had het tweede bedrijf ook moeten openen. Nu viel de dubbel niet en ontsnapte Thornton, waarop The Hurricane opeens vijf pijlen nodig had om zijn eigen leg te openen. Thornton kwam op 2-0 en in de vierde leg had de Belg zelfs tien pijlen nodig om te openen. Ze kwam er een derde set en kwam de Schot opnieuw op 2-0 met een 157-finish. Huybrechts herpakte zich op tijd en dwong een vijfde leg af. Opnieuw had hij echter moeite om de leg te openen en zo kon Thornton de zege toch via tops pakken.

Adrian Lewis – Daryl Gurney 1-2

In de openingsfase werd Lewis volledig overlopen en met een 132-finish was het 0-2. Het leek eenvoudig ook 0-3 te worden, tot Gurney opeens volledig begon te haperen op de dubbels. Ondanks een bak aan missers kon Lewis niet profiteren en was de eerste set alsnog beslist. De tweede set opende Lewis sterker met zijn eerste 180’er en een 96-finish voor legwinst. Gurney maakte gelijk en dacht te mogen gooien voor de break vanaf 96. Met een bulls-eye 124-finish hield Lewis echter zijn eigen leg, om twee pijlen te missen voor de 90-finish en setwinst. In de vijfde leg dacht Gurney weer aan de winst, maar pakte Lewis de set met een 77-finish. De Noord-Ier herpakte zich met twee 180’ers en won twee legs op rij om toch weer op matchpoint te komen.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix