Connect with us

Pro Tour

Lewis en Webster verrassende absenten eerste Players Championships

Zeven spelers met een tourkaart hebben zich niet ingeschreven voor de eerste twee toernooien van het jaar. Daarbij zeer opvallende namen zoals Adrian Lewis en Darren Webster.

Pro Tour opent in Wigan

De 128 spelers met een tourkaart zullen op zaterdag 9 en zondag 10 februari in Wigan het seizoen van de Pro Tour aftrappen met twee Players Championships. Er zijn echter zeven spelers die zich niet hebben aangemeld. Corey Cadby is er daar één van, de Australiër blijkt zijn visum nog altijd niet op orde te hebben en het is inmiddels de vraag of hij überhaupt nog terug zal keren naar Groot-Brittannië.

Twee top-16 spelers ontbreken

Ook absent zijn opvallend genoeg Adrian Lewis en Darren Webster, twee spelers uit de top-16 van de wereld. Ze komen dit weekend wel in actie op The Masters. Waarom Lewis zich niet heeft ingeschreven is onbekend, Webster heeft inmiddels laten weten dat hij zich heeft aangemeld via het nieuwe online systeem maar hier blijkbaar iets mee mis is gegaan. Niels Zonneveld, Ryan Harrington, Jamie Hughes en George Killington zullen ook niet gaan spelen in Wigan. Bij Zonneveld zou er eveneens iets mis zijn gegaan bij de aanmelding. Wél op de startlijst is Gary Anderson, die zich eerder vandaag afmeldde voor The Masters wegens ernstige rugklachten.

Top van Challenge Tour meldt zich

De vrijgekomen plaatsen worden opgevuld door de top van de Challenge Tour Order of Merit. Afgelopen weekend werden de eerste toernooien van de Challenge Tour gespeeld en de top-7 bestaat uit Ritchie Edhouse, Boris Koltsov, Stephen Burton, Shaun Carroll, Dave Prins, Nathan Rafferty en Mick Todd. Patrick Lynskey is de eerste reserve.

Delen:

Meer over Pro Tour