Connect with us

World Darts Championship

Lewis geeft megastunt een indrukwekkend vervolg

Jamie Lewis PDC WK Darts 2018

Jamie Lewis heeft zijn stunt tegen Peter Wright een passend gevolg gegeven door de kwartfinale van het PDC World Darts Championship te bereiken. Rasta had twee sets moeite met James Richardson, daarna was hij duidelijk de baas op het podium. Het verschil maakte hij door een 170-finish en aan het einde van de vierde set een 12- en 10-darter. In de kwartfinale wacht vrijdagmiddag Darren Webster.

Volledige tien legs

Lewis speelde nog geen 24 uur geleden buitenaards goed en wist Peter Wright met ruim 107 per beurt te verslaan. Het was niet te verwachten dat Rasta dat niveau nogmaals kon laten zien en dat bleek al snel. Samen met Richardson ging hij eigenlijk hand in hand door de partij en miste in de vijfde leg van de eerste set bulls-eye voor de 164-finish. Daardoor kwam Ruthless op voorsprong, gevolgd door opnieuw een spannende tweede set. In de vijfde leg opende Richardson met zijn vierde 180’er, om de druk goed op te voeren. Het vervolg was niet best en Lewis wist in vijf beurten keurig de set behouden.

170-finish en 10-darter

Met de set op zijn naam begon Lewis het ritme weer te vinden. De Welshman vuurde er een 170-finish in en die dreun kwam bij Ruthless heel hard aan. Er kwam nog een tops-tops 99-finish overheen om de volgende break met een 15-darter te pakken. Een vijfde 180’er bracht Richardson na vijf legs op rij toe te hebben gekeken eindelijk weer legwinst. De zesde bracht hem de break, alleen Lewis plaatste de rebreak met zijn tweede 180’er. De 121-finish was raak voor de 12-darter en zijn eigen leg raffelde hij zelfs af met een 10-darter voor setwinst. Er kwamen twee 66-finish overheen om op matchpoint te komen. Richardson kon zijn eigen leg nog houden, gevolgd door de vijfde 180’er van Lewis. Daarmee was hij gevlogen en maakte het af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship