Connect with us

World Darts Championship

Lewis haalt met bizar machtsvertoon halve finale WK Darts

Jamie Lewis PDC WK Darts 2018

Jamie Lewis heeft zijn indrukwekkende WK Darts een vervolg gegeven door ook Darren Webster aan de kant te zetten. De Welshman gooide een ontzettend constante kwartfinale en hield zijn gemiddelde continu boven de 100 per beurt. Webster had juist erg veel moeite om zijn niveau te halen en zo was het razendsnel 5-0 voor Lewis. In de halve finale speelt hij nu tegen Gary Anderson of Phil Taylor.

Direct een gapend gat

Lewis is aan het toernooi van zijn leven bezig en dit besef lijkt voorlopig nog niet in te dalen. De Welshman begon namelijk ook tegen Webster weer uitstekend. De Engelsman had wel duidelijk te maken met de bibbers, want hij kwam na twee sets nog altijd niet eens in de buurt van een normaal gemiddelde (86,83). Lewis overlegde 99,26. Rasta, die inmiddels als Fireball het podium werd opgeroepen, opende de partij met een 180’er. Het was snel 2-0, gevolgd door een nieuwe 180’er. Webster counterde via dubbel-4, alleen de vierde leg ging opnieuw met een maximale score naar Lewis. Webster was in zijn eigen leg opnieuw niet in vijf beurten uit en kreeg een 13-darter om zijn oren. Lewis won zijn eigen leg en brak opnieuw met al zijn vierde 180’er en een 71-finish.

Geen moment verslapping

De derde set opende de Welshman alweer met een 180’er, om in de tweede leg na de maximale score twee pijlen op dubbel-14 te missen. Zo kon Webster met een 76-finish pas zijn tweede leg van de wedstrijd winnen, gevolgd door alweer twee 180’er van Lewis. Demolition Man miste ook nog eens een volle beurt op de dubbels en zo was de derde set ook gedaan. Lewis brak in de vierde set gelijk weer met een 13-darter, voor Webster een kortstondige opleving had met een 11-darter. De Engelsman was in zijn eigen leg alweer niet uit in vijf beurten en met de negende 180’er maakte Lewis 4-0 in sets. Ondanks twee 180’ers van Lewis pakte Webster wel de eerste leg van set vijf met een 81-finish, de 12-darter van Lewis zorgde alweer voor de rebreak. Een dertiende 180’er bracht hem op matchpoint en de vijfde leg bracht de veertiende. De 81-finish lukte nog niet, alleen Webster miste tops voor een 120-finish. Daarop was het gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship