Connect with us

World Grand Prix

Lewis leeft weer op: “Kwaliteit is er voor altijd”

Na twee zeer matige jaren waarin Adrian Lewis een vrije val heeft gemaakt op de wereldranglijst, heeft hij eindelijk weer een positief resultaat behaald. Michael Smith werd verslagen in de eerste ronde van de World Grand Prix, met zeven 180’ers en solide spel. Met James Wilson in de tweede ronde als tegenstander lijkt de weg in Dublin ook aardig open te liggen.

Zelfvertrouwen is niet heel hoog

Na afloop was Lewis tegenover RTL7Darts uiteraard content met zijn optreden. “Mijn zelfvertrouwen is niet heel hoog. De druk is hoog en ik heb het nu laten zien. Zoals Raymond van Barneveld deze week ook al zei, kwaliteit is er voor altijd. Dat is het gewoon. Michael Smith is dit seizoen misschien wel één van de vier beste spelers. Hem verslaan is goed.”

De echte klik is er nog niet altijd

De televisietoernooien brachten dit jaar voorlopig nog geen succes, met vroege nederlagen op de UK Open en de World Matchplay. Op de Pro Tour heeft Lewis de weg omhoog wel weer gevonden. “Als ik eerlijk ben is het dit jaar alweer een stuk beter, alleen de echte klik is er nog niet altijd. Dat komt neer op vertrouwen, om te leveren op de momenten dat het echt moet.”

Bekijk het volledige interview met Adrian Lewis

Delen:

Meer over World Grand Prix