Connect with us

World Darts Championship

Lewis mazzelt; Gurney en Durrant vliegen naar onderlinge battle

Adrian Lewis is door het oog van de naald gekropen op het PDC WK Darts 2020. Jackpot wist een grote achterstand weg te poetsen tegen Cristo Reyes. Daryl Gurney en Glen Durrant wisten op voorhand lastige duels eenvoudig te winnen, daardoor treffen ze nu elkaar.

Op het nippertje

Lewis begon dramatisch aan zijn treffen met Reyes en gaf de Spanjaard alle ruimte om weg te lopen naar 0-2 in sets. Een 11-darter in de vierde leg van set drie bracht Jackpot terug in de partij en hij straft twee missers op dubbel-16 van Reyes af om de vierde set te pakken. Daarna werd het voor beide darters kansen missen om de klus te klaren. Eerst Lewis vanaf 87 en miste Reyes bulls-eye voor de break in de vijfde leg. Twee matchdarts in leg zes volgen er niet in voor Lewis, om Reyes weer twee keer te zien missen op dubbel-16 in leg zeven. De Spanjaard kreeg nog één kans om zich te redden, alleen tops vanaf 120 vloog er ook niet in. Zo was het met 5-3 toch gedaan.

Kraker van ronde drie

De kraker in de derde ronde van het WK zal gaan tussen Gurney en Durrant. Gurney had op voorhand een lastige opgave met Justin Pipe. The Force kwam alleen niet opdagen en Gurney ging stoïcijns door. Met 96 gemiddeld en 9 uit 18 op de dubbels lijkt de Noord-Ier klaar voor dit WK. Voor Durrant ging hetzelfde verhaal op. Damon Heta begon met hoge verwachtingen aan de partij, maar kon geen dubbel vinden. Zo kon Durrant met onder meer een 170-finish weglopen voor de 3-0-zege.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship