Connect with us

Pro Tour

Lewis passeert Taylor; Van der Voort buiten top-16

Vincent van der Voort

Michael van Gerwen heeft de eerste plaats op de wereldranglijst dankzij de tweede World Matchplay-titel op rij nog steviger in handen. De grens van het miljoen had hij op de PDC Order of Merit al geruime tijd gepasseerd, maar nu heeft hij een nieuw topbedrag achter zijn naam staan: 1.245.000. Twee jaar geleden moest hij het namelijk op de World Matchplay doen met ‘slechts’ 50.000 pond als verliezend finalist, nu verdiende hij zondagavond 100.000 pond.

Taylor zakt weer naar vier

Gary Anderson is als tweevoudig wereldkampioen nog altijd de overduidelijke nummer twee, Adrian Lewis heeft Phil Taylor weten te passeren. Dat komt vooral doordat The Power dus zijn titel heeft verloren. Het verschil tussen de twee darters is nu 14.500 pond, waardoor de kans groot is dat ze in het najaar nog regelmatig van positie zullen wisselen. Peter Wright, James Wade, Michael Smith, Robert Thornton, Dave Chisnall en Jelle Klaasen maken de top tien compleet. Raymond van Barneveld is nog altijd de nummer elf van de wereld.

Fast Vinnie zakt een plaats

Voor Vincent van der Voort wacht een belangrijke strijd om terug te keren in de top-16 van de wereld. Fast Vinnie verloor in de eerste ronde van Kyle Anderson en daardoor is hij ingehaald door Mensur Suljovic. Het verschil tussen de twee is met nog geen vierduizend pond erg klein. Een plaats in de top-16 verzekert Van der Voort van nagenoeg alle televisietoernooien, al is hij met zijn huidige plaats op de Pro Tour Order of Merit ook wel veilig. Het nadeel is dat hij al in de eerste ronde aan een top-16 speler gekoppeld zal worden. Het grote nadeel van de plaatsen 13 tot en met 16 is weer dat je al in een vroeg stadium tegen een speler uit de top-4 moet. Benito van de Pas is door de kwartfinale van Mervyn King blijven steken op plaats 19. Nieuw in de top-32 is de Australiër Kyle Anderson op plaats 30. Dit ging ten koste van Andy Hamilton, The Hammer is gezakt naar plaats 34. Kevin Painter en Wes Newton zijn inmiddels zelfs nummers 35 en 39.

Bekijk hier de volledige PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Pro Tour