Connect with us

World Matchplay

Lewis positief: “Operatie volledig geslaagd, de vorm keert terug”

Adrian Lewis zullen we na een half jaar weer op het grote podium aan het werk zien. De tweevoudig wereldkampioen heeft een vrije val gemaakt, maar krabbelt weer omhoog. In een interview met Live Darts keek hij terug op het afgelopen jaar en tevens vooruit naar de World Matchplay.

Veel werk ingestoken

Lewis heeft in 2018 nog geen toernooi gewonnen, maar stond al wel in drie finales. Het brengt hem dan ook terug in de top-16, wat een eerste stap is voor eerherstel. “Ik heb er veel werk ingestoken en de vorm wordt steeds beter.” Door het dramatisch verlopen 2017 en het ook al magere jaar 2016 viel Lewis buiten de top-20. Erg teleurgesteld was hij niet en dat kwam vooral door de operatie die hij in het voorjaar van 2017 moest ondergaan aan zijn rug.

Operatie volledig geslaagd

“Ik wist dat het een lange tijd zou duren voor ik weer terug zou zijn op het niveau dat ik was. Daar ben ik nog altijd niet, maar ik werk er wel aan. De operatie is wel volledig geslaagd. Ik heb nergens meer last van en daardoor kan ik echt vooruit kijken.” Doordat Lewis uit de ranglijst is gezakt en geen uitnodiging kreeg voor de Premier League, speelde hij ook volop op de European Tour. “Dat heb ik de afgelopen vijf jaar amper gedaan. Ik vind het nu erg leuk, want het is ontzettend goed om weer ritme op te doen op het grote podium en wedstrijdritme te krijgen.”

Nog niet naar Van Gerwen kijken

Op de World Matchplay is Lewis gekoppeld aan James Wilson. Iedereen kijkt echter al vooruit naar de mogelijke tweede ronde. Bij winst staat Lewis namelijk mogelijk tegenover Michael van Gerwen. “Ik hoor daar iedereen over, maar ik kijk echt alleen nog maar naar de eerste ronde. Als je die partij in gaat met het idee dat je wel even wint, dan ga je eraf.” Voor Lewis is het een belangrijk toernooi in zijn weg naar boven, want twee jaar geleden stond Jackpot nog in de halve finale. Hij moet dus veel ponden verdedigen.

Delen:

Meer over World Matchplay